Skrivena simbolika u vašem svadbenom buketu

Kada je u pitanju odabir savršenog cveća za venčanje, možda će vas iznenaditi kada saznate da nije sve u estetici. Sve više nevesta bira cveće na osnovu njegovog značenja.

Značenje cveća datira iz viktorijanske ere kada je „Jezik cveća“ stvoren kao romantičan način da se ljubavnici izraze bez potrebe za rečima. Ako želite da unesete simboliku u svoje venčano cveće, pogledajte naš vodič za najpopularnije venčano cveće i njihova značenja i odlučite koje je najprikladnije za vašu ljubavnu priču.

Ruže

Ruže simbolizuju „ljubav i lepotu“, tako da nije iznenađujuće što su jedno od najpopularnijih cveća za svadbene aranžmane. Bilo da se koristi za jednostavnu, jednostruku rupicu ili kao deo složenog buketa, ruža je zasluženo popularan izbor za neveste.

Stephanotis

Što znači „bračna sreća“, cvet stefanotisa je tradicionalni izbor za neveste. Ovo malo cveće u obliku trube izgleda prelepo urađeno u svečane bukete za tuširanje, a njihov prelep miris je divna pratnja mladenki dok hoda pored prolaza.

Peonies

Sličnost sa ružom u punom cvetu čini božur veoma traženim cvetom za venčanje. I ne samo to, već sam cvet predstavlja romantiku i prosperitet i veruje se da donosi sreću i srećan brak – koji je bolji izbor za venčanje?

Calla Lilies

Ovo elegantno cveće označava „veličanstvenu lepotu“ i može biti samo venčani cvet trenutka. Izuzetno moderan za svadbene bukete, rupe za dugmad i bukete za deveruše, Calla Lili dodaje element sofisticiranosti ovoj prilici.

Hortenzija

Velika upadljiva glava cveta hortenzije savršena je za venčanja, dodajući dašak vintage šika buketima i većim aranžmanima. Što znači „razumevanje“ hortenzije je sigurno dobar izbor za parove koji zajedno kreću u novo poglavlje.

Đurđevak

Nežni cvetovi đurđevka u obliku zvona označavaju „sreću“ i smatraju se jednom od najtradicionalnijih vrsta venčanog cveća. Omiljeni kod kraljevskih nevesta, uključujući vojvotkinju od Kembridža, Đurđevak ima bezvremensku eleganciju koja je savršena za tu priliku.

Freesias

Frezije koje znače „nevinost i poverenje“ su popularan izbor za mnoge neveste. Ova veoma raznovrsna vrsta cveća sada je dostupna tokom cele godine, u nizu boja koje odgovaraju svim šemama venčanja.