Ideje za svadbene torte sa pravim cvećem

Sve više nevesta odlučuje da koristi prelepo, sveže cveće da ukrasi svoju svadbenu tortu i to sa dobrim razlogom. Ne samo da pomažu u povezivanju vašeg venčanog dekora, nekoliko pažljivo odabranih cvetova može da pretvori svadbenu tortu od osrednje do veličanstvene.

Tražite ideje kako ukrasiti svadbenu tortu pravim cvećem? Neka vas naši stručni cvećari inspirišu.

Sa svojom prelepom kaskadom raskošnih ruža i lizijantusa, ova torta (dole levo) izgleda skoro previše dobra za jelo. Dizajn je kreiran kombinacijom dvobojnih Miss Piggi ruža i Sveet Avalanche ruža u nijansama breskve i roze. Ovaj stil dekoracije je posebno efikasan na kolačima sa velikim brojem dubokih slojeva, ali može biti skup, u zavisnosti od vašeg izbora cveća i količine potrebnog cveća. Za neveste sa skromnijim budžetom koristite više traka i manje cveća da biste napravili sličan izgled za manje (dole desno). Zamolite svog cvećara da dizajnira preklop za tortu za gornji sloj i razbaci latice ruže oko baze. To je jeftinija opcija, ali ne manje elegantna.

Ideje za svadbene torte sa pravim cvećem

Neke neveste na dan venčanja potpuno izbegavaju cveće u korist bilja i lišća. Dobijte izgled koristeći sukulente i teksturirani biljni materijal za ukrašavanje vaše svadbene torte. U ovom dizajnu svaki sloj je oivičen hesijanom i čipkom, pre nego što je ukrašen grančicama pšenice i lišća. Uključivanje ruzmarina i sušenih grozdova lavande daju mirisni štih ovoj jedinstvenoj temi venčanja.

Ideje za svadbene torte sa pravim cvećem

Pravi spektakl, ova četvoroslojna torta (dole levo) sastoji se od naizmeničnih slojeva svežeg cveća i ledenog sunđera. Toper za tortu je sofisticirana kombinacija hortenzije i eringijuma, sa jednom ružičastom ružom koja zauzima ponosno mesto u centru. Između svakog nivoa nalaze se pojedinačne plave cvetne glave delfinijuma i prelepe ružičaste ruže David Austin. Prelepo konstruisan sa neverovatnom pažnjom posvećenom detaljima, ovo je jedan dizajn svadbene torte koji će naterati vaše goste da pričaju.

Jednako neodoljiv kao i verzija sa velikim budžetom, ovaj skromniji dizajn (dole desno) pokazuje kako samo nekoliko dobro odabranih cvetova može da transformiše vašu svadbenu tortu. Svaki sloj je umotan ružičastom satenskom trakom i ukrašen delikatnim plavim muskarijem i glavicama eringijuma. Osnova torte je dodatno interesantna sa velikim glavama ružičastim Avalanche ružama i rasipanjem latica ruža i konfeta.

Bezvremenska elegancija

Hrskavo belo venčano cveće je sofisticiran izbor i izgleda glamurozno u kombinaciji sa sivo-zelenim lišćem. Svaki sloj ove velike svadbene torte ukrašen je prskanjem delikatnih belih cvetova, dok klasično uparivanje ruža i ljiljana stvara osećaj bezvremenske elegancije. Izrazita sočna biljka je savršena kruna. Slika savršena!

Dodir tropa

Ovaj prelep dizajn pokazuje kako jednostavno dodavanje svežeg cveća može vašu svadbenu tortu pretvoriti od tako-tako do o-tako-bajkovite. Ovde je obična ledena svadbena torta transformisana omotačem tropskih cvetova uključujući izuzetne narandžaste orhideje cimbidijum i vatreno crvene nerine. Savršen izbor za egzotično venčanje ili venčanje na plaži.