Avgustovske bebe su predmet zavisti mnogih. Sa kasnim letnjim rođendanima punim sunca i sladoleda, to je mesec za koji svi želimo da smo rođeni.

Zato nije ni čudo što oni rođeni u avgustu dobiju divan cvet. Gladiolius je visoka, upadljiva stabljika. Sa listovima u obliku mača i klasovima jarko obojenih cvetova, potiču iz porodice Iris.

Poznajete li nekoga ko ima dovoljno sreće da se rodi u avgustu? Sastavili smo našu kolekciju buketa sa Gladiolima, avgustovskim cvetom. Takođe smo tamo stavili neke od naših omiljenih letnjih buketa i poklona.

Značenje cveta avgusta meseca rođenja

Avgustovsko rođeno cveće su gladiole. Dostupni u duginim prelepim bojama, ovi cvetovi su razumljivo veoma popularni u kasnim letnjim mesecima.

Gladiolus je nastao u Južnoj Africi u 17. i 18. veku i dobio je ime po latinskoj reči „gladius“ što je značilo mač zbog svog jasnog, šiljastog oblika. Bilo je to veoma važno cveće u doba Starog Rima jer su gladijatorski šampioni obasipani njima nakon pobede u borbi.
Cvet gladiola je poznat po tome što predstavlja snagu karaktera, poštenje, velikodušnost i moralni integritet. Rođeni u avgustu moraju biti zaista jaki, nezavisni i žestoki ljudi! Pošto takođe simbolizuju zaljubljenost i sećanje, oni su takođe cvet za 40. godišnjicu.

Da li avgust ima cveta dva meseca rođenja?

Da! Avgust ima cveta dva meseca rođenja, gladiola i maka.

Mak simbolizuje maštu. Ali posebno u zapadnoj kulturi, oni takođe simbolizuju sećanje. Posebno crveni mak.

Ali mak je dostupan u raznim bojama, od kojih svaka ima svoje značenje. Žuti mak znače prosperitet. Cvetovi belog maka simbolizuju simpatiju. A ima čak i ljubičastih makova, koji predstavljaju očaranost.