Terarijumi su trenutno super popularan poklon, i mislim da će i dalje biti, što ne čudi jer su oni vrhunska zatvorena bašta koja nije potrebna za održavanje.

Imamo veliki izbor različitih stilova dostupnih, u rasponu od prevelikih tegli za kolače do staklenih kapsula i ručno duvanih staklenih krušaka/jabuka. Terarijumi se mogu napraviti od bilo koje prozirne staklene posude, od skromne staklene tegle za krastavce do posebno napravljene kutije za terarijum.

Kada se uspostavi, terarijumu će biti potrebno samo minimalno održavanje. Ovo jednostavno uključuje proveru da li su nivoi svetlosti i vlage adekvatni, i možda obrezivanje bilo koje obrasle biljke.

Postavite svoj terarijum na jako osvetljeno mesto. Nekoliko stopa od prozora je idealno, ali nemojte ga stavljati na direktnu sunčevu svetlost. Periodično okretanje terarijuma sprečiće biljke da postanu nagnute.

Zatvorenom terarijumu možda neće biti potrebno zalivanje nekoliko meseci, jer biljke recikliraju vlagu. Ako mešavina za saksije izgleda suva ili biljke počnu da venu, zalijte ih raspršivačem. Ako se voda jako kondenzuje na staklu unutar posude, dodali ste previše vode. U tom slučaju uklonite poklopac na nekoliko dana kako biste dozvolili da prekomerna vlaga ispari.

Dakle, bez obzira da li tražite poseban poklon za nisko održavanje ili da napravite baštu u zatvorenom kod kuće, uđite u prodavnicu da proverite asortiman.

Takođe nudimo našim kupcima mogućnost da unesu sopstveni kontejner i možemo ga dizajnirati po meri za vas.