Proleće je tako lepo doba godine za cveće i odlično je vreme da izađete i kupite sveže rezano cveće za kuću. Vaša duša i dom će vam biti zahvalni za to.

Želeo bih da podelim nekoliko saveta o tome kako da na najbolji način iskoristite svoje prolećno cvetanje.

Cvetovi, od jabuke, trešnje, jorgovana, viburnuma do drena, mogu biti naporni i neuredni! Njihove drvenaste stabljike moraju se iseći čistim cvećarskim nožem ili makazama i odmah staviti u svežu vodu. Ako to ne uradite, cvet može brzo da umre (u roku od nekoliko sati ili dana). Stabljike cveta moraju biti čiste od lišća ili cvetova, a voda se mora svakodnevno osvežavati.

Kukvici, slatki grašak, zumbuli, božuri, frezije i lale preferiraju hladnu (ispod 18 stepeni) sobnu temperaturu, tako da je idealno držati ih dalje od toplih zagrejanih prostorija ili tople direktne sunčeve svetlosti. Stabljike se moraju podrezati, a cveće svakodnevno stavljati u svežu vazu sa hladnom vodom. Očistite svoju vazu sa kapljicom izbeljivača da biste bili sigurni da su uklonjene sve bakterije.

Ako ste kupili sveže cvetove i poštovali gorenavedenu negu, trebalo bi da uživate u prolećnom cvetanju najmanje 5-11 dana. Što im više brige pružite, duže će oni vama!

Ispod su neki od naših favorita iz prodavnice u ovom trenutku.