Mnogi ljudi prilikom kupovine cveća nemaju vremena da puno razmišljaju o njihovoj simbolici i koje cveće priliči kom dogadjaju.

Sa druge strane, poslednja stvar koju želite je da uvredite nekoga slanjem pogrešne poruke putem cveća.

Napravili smo Vam brz i jednostavan priručnik koji nije loše znati prilikom darivanja cveća.

Želite da pokažete nekome koliko cenite vaše prijateljstvo?

 

Pošaljite Margarete, Karanfile, Gerbere ili Lale. Svo ovo cveće je prikladno. Izaberite boju prema prilici…bela za pomirenje, žuta da oraspoložite prijatelja, ciklama za majke. Ili jednostavno poklonite cveće u omiljenoj boji voljene osobe!

 

 

Želite da oraspoložite nekoga?

Ništa ne može da pobedi veliki, sveži suncokret. Gerberi su takodje sjajan izbor, s obzirom da su srodni suncokretu i imaju dugačke, prelepe latice u raznim bojama.

Želite da pokažete posebnoj osobi koliko je volite?

Ništa ne govori „Ljubav i Romantika” više od ruža. Lale u crvenoj ili rozoj boji su takodje dobar izbor koji simbolizuje romantiku i privlačnost. Nije loše da izbegavate ovo cveće ukoliko Vaše namere nisu povezane sa Romantikom.

Ukoliko želite da nekoga obradujete prelepim cvetnim poklonom, birajte Irise, Ljiljane, Orhideje i ostalo neutralno cveće koje simbolizuje lepotu, mir, nevinost i čistoću. Ovakvi cvetni aranžmani su savršen izbor da nekome izmamite osmeh i ulepšate prostor.