Umetnost prirode razumevanje simbolike indijske cetkice

Cveće indijske četkice je divlje cveće koje obično raste u sušnijim regionima Sjedinjenih Država, uključujući pustinje, grmlje, visoke pustinje, livade i ravnice. Ovo cveće je lepo za posmatranje i ima bogatu istoriju u legendi i folkloru. U ovom vodiču ću proći kroz sve što treba da znate o značenju, simbolici i kulturnom značaju indijske četkice.

Indijska četkica (Castilleja) Značenje, simbolizam, vrste, upotreba i saveti za uzgoj
Pregled sadržaja:
Etimologija
Cvet države Vajoming
Legenda o indijskoj četkici
Simbolika u modernim vremenima
Česta pitanja o indijskoj četkici:
Etimologija
Značenje i simbolika indijskog cveća kistom

Član porodice biljaka Orobanchaceae (bromrape) unutar podplemena Castillejinae , Castilleja je rod koji sadrži 215 prihvaćenih vrsta zeljastih jednogodišnjih i višegodišnjih biljaka koje se obično nazivaju indijska četkica, četkica, oslikana čaša ili prerijska vatra.

Cveće indijske četkice dobilo je ime po izgledu cvetova nalik na četkicu i istoriji njihovog korišćenja od strane različitih indijanskih plemena. Ime roda odaje počast španskom botaničaru, hirurgu i profesoru Domingu Kastiljehu .

Cvet države Vajoming
Castilleja linariifolia (obično nazvana indijska četkica za bojenje u Vajomingu, pustinjska četkica u Vajomingu, kist za bojenje u Vajomingu, pustinjska četkica i uskolisna indijska četkica) je državni cvet Vajominga.

Legenda o indijskoj četkici
U Legendi o indijskoj četkici , autor i ilustrator Tomi dePaola prepričava teksašku bajku koja objašnjava kako je indijska četkica dobila ime, a istovremeno podučava lekciju o važnosti prepoznavanja vaših individualnih talenata i njihovog korišćenja da biste ostvarili svoju svrhu u životu.

U priči, Mali Gopher brine jer ga njegov mali rast sprečava da drži korak sa ostalim dečacima u svom plemenu. Ne može trčati, jahati ili pucati s njima. Međutim, mudar čovek mu kaže da ne treba da brine jer će na kraju otkriti svoje talente.

Nekoliko godina kasnije, dok razmišlja da postane muškarac, Mali Gofer ima viziju iz snova u kojoj ga starac i mlada žena upućuju da zabeleže istoriju svog plemena kako bi bili zauvek upamćeni. Upoznaju ga sa alatima i materijalima i kažu mu da ih skupi u pripremi jer će jednog dana naslikati sliku bojama koje su čiste kao one koje se vide na večernjem nebu.

Pronašao je alat i počeo da slika slike lova i drugih događaja, ali nikada nije našao prave boje da naslika zalazak sunca poput onog koji mu je opisan u viziji. Jedne noći, međutim, glas mu je rekao da će sledećeg dana biti obezbeđen pravi alat i da će konačno moći da slika večernje nebo.

Sledećeg dana, na svom uobičajenom mestu za slikanje, pronašao je četkice koje su već bile ispunjene bojom kako vire iz zemlje. Koristio je te četke da slika zalazak sunca. Sledećeg jutra svi su se probudili i videli da ceo kraj gori u boji jer su četke koje je koristio imale korenje, pretvarajući se u crveno, narandžasto i žuto cveće. Kako se cveće vraćalo svakog proleća, njegov narod je slavio. Mali Gofer više nije nosio isto ime, kako su ga tada zvali Onaj koji je doneo zalazak sunca na Zemlju.

Simbolika u modernim vremenima
U modernim vremenima, indijski cvet četkice se često povezuje sa kreativnošću, strašću i potragom za snovima. Smatra se da njegove upečatljive crvene i narandžaste boje predstavljaju vatrenu energiju i entuzijazam neophodnu za postizanje nečijih ciljeva.

Česta pitanja o indijskoj četkici :

Koliko dugo cveta indijska četkica?
Indijska četkica obično cveta od kasne zime do ranog proleća, ali cvast biljke živih boja je izložena tokom cele godine.

Kako mogu produžiti životni vek indijskog cveća četkice nakon što je isečeno?
Odmah ih stavite u vodu, održavajte njihove stabljike čistima, menjajte vodu svaka dva do tri dana i držite ih dalje od direktne sunčeve svetlosti.

Uživanje u zalasku sunca sa indijskim četkicama
Indijske četkice su zapanjujuće divlje cveće u kojima se uživa širom zapadnih Sjedinjenih Država. U pravim oblastima, možda nećete morati da ih sadite u svojoj bašti da biste uživali u njihovoj prirodnoj lepoti. Bilo da ih naiđete na livadi ili se trudite da ih uzgajate u sopstvenoj bašti, obavezno dopustite da vas ovo cveće podseti na važnost vaše individualnosti i na to gde vas vaši jedinstveni talenti postavljaju u svetu.