Cvećari svi razumemo važnost prodaje simpatičnog cvetnog dela.

Uspostavljanje dobrog odnosa sa vašim lokalnim pogrebnim kućama je suštinski deo cvetnog poslovanja i može udvostručiti vašu prodaju pogrebnog cveća ili više.

U poslednje vreme cvećari izražavaju zabrinutost da pogrebne kuće ne podržavaju njihov posao sa cvećem. Evo nekoliko jednostavnih načina da uspostavite partnerstvo sa vašim lokalnim direktorima pogreba.


Posetite svoju lokalnu pogrebnu kuću

Zaustavite se i posetite svoje lokalne pogrebne kuće i zamolite da nakratko razgovarate sa direktorom. Uverite se da imate svoje cvetne vizit karte i ostavite ih u pogrebnim ustanovama.

Zatražite da vidite „Cvećaru“ i bacite pogled na pogrebno preduzeće. Ovo će vam pomoći da se upoznate sa postavljanjem cvetnih aranžmana.

Cvetni izgled i osećaj

Direktori pogrebnih kuća imaju standarde i politiku cveća. Ako ih uverite da ćete ispuniti njihove tačne smernice, uveravate ih u poverenje u upućivanje vaše cvećare.

Pogrebne kuće ponekad preferiraju sprejeve za kovčege za prezentacije, jer su manji i više pokazuju kovčeg. Ovo može izgledati čudno, ali direktori pogreba imaju preferencije i možda ih neće podeliti osim ako ne zatražite.

Savet: Obavezno raspitajte se o iglama, spajalicama, slikama i tako dalje – neki direktori pogreba ne vole određene zalihe.

Procenat simpatije cvetni aranžman

Ponudite direktorima pogreba procenat svih preporuka kupaca. Pogrebne kuće uglavnom dobijaju 10% do 20% gotovine nazad na sve popunjene cvetne aranžmane. Ovo se pokazalo veoma uspešnim za mnoge cvećare.

Jednostavan cvećar Hvala

Pošaljite razglednicu ili belešku koja podseća pogrebnog direktora koliko ste ozbiljni u uspostavljanju partnerstva sa njegovom pogrebnom kućom.

Zahtevajte povratnu vezu

Neki direktori pogreba možda neće direktno uputiti klijente na vas, ali možda će biti voljni da dodaju vaš URL na svoju veb lokaciju pogrebne kuće u okviru usluga. Zatražite od njih da dodaju vaš URL na svoju veb lokaciju i naglasite im da ćete učiniti isto za njih. Ovo će pomoći u povećanju vašeg i njihovog SEO-a.

Pošaljite cvjetno hvala

Pošaljite cveće direktoru pogreba, ovo će pokazati odlučnost i takođe pokazati svoj stil dizajna.

Savet: Nikada nemojte biti odbrambeni ili uznemireni sa direktorom pogreba – ove taktike nikada ne rade i ometaće bilo kakvu buduću saradnju. Budite strpljivi, ljubazni, susretljivi i uporni, ovo funkcioniše!