„Zumbul za smirenje duše“

Zumbul je jedan od mojih omiljenih prolećnih cvetova, dostupan u prekrasnim pastelnim nijansama kao rezano cveće od novembra do maja. Pokažite ih u svom najboljem izdanju – jednostavno i elegantno, aranžirajte svoje zumbule u vazu skupljene u njihovim nežnim bojama kako biste ispunili svoj dom tim prelepim mirisom proleća.

Sviđa mi se ovaj citat o zumbulima Džona Grinlifa Vitiera:

„Ako budeš lišen sreće,
a u tvojoj prodavnici ostalo je samo
dva hleba, prodati jedan, i sa
dole, kupi zumbule da nahraniš svoju dušu.”

Zumbuli su zaista neverovatan prolećni cvet i prava je radost videti ih kako se pojavljuju svake godine. Zaista možete videti zašto su tako popularni, da se u proleće ukrašavaju i unutra i izvan kuće.

Ako se osećate kreativno, zašto ne složite svoje rezane zumbule po 3 komada u male tegle za džem? Zatim ih samo razbacajte po svom domu da biste dočekali radosti proleća u celom svom domu.

Kako da se brinete za svoje rezane zumbule

Zumbul je rezani cvet koji se uzgaja iz lukovice, tako da kada dobijete rezane zumbule, stabljika ponekad može biti malo peskovita. Važno je da operete njihove stabljike da biste to uklonili pre nego što ih dodate u vazu.

Takođe smo preporučili da uopšte ne sečete zumbule kada ih primite da ostavite osnovnu ploču na početku lukovice. Ako želite da isečete svoje zumbule, oni će ispustiti sok koji zamagljuje vodu u vašoj vazi. Zbog toga je dobra ideja da redovno menjate vodu u vazi – idealno svaki dan.

Ako želite da svoje zumbule aranžirate sa drugim cvećem, sok će im skratiti životni vek, pa vam savetujemo da ih isečete i ostavite da piju iz druge vaze prvo 12 sati kako bi pustili sok pre nego što ih dodate u svežu vazu sa drugim cvećem. Ovo će smanjiti oslobađanje soka kako bi ostalo cveće duže trajalo.

Zumbuli su savršeni za prolećne prilike kao što su Uskrs i Majčin dan. Takođe su savršen izbor buketa za ljude koji vole baštovanstvo.