Pitate se kako da napravite savršeni cvetni mojito ovog Nacionalnog dana Mojita? Imamo najbolji recept za mojito koktel upravo ovde.

Leto je pred nama, što znači da duge noći i hladna pića sustižu prijatelje i porodicu. Da proslavimo ovogodišnji nacionalni dan mojita, obezbedili smo najbolji recept za mojito koji možete da napravite za svoje goste (ili sebe). Mojito koji ćete kreirati je Mojito sa cvetnom ružom. Ovaj Mojito koktel je napravljen od sastojaka kao što su prave suve latice ruže da dodaju malo romantike i cvetne boje.

Sastojci:

Rose Mojito

50ml Rum of Choice
1/2 limete
3 listova nane
1 kašičica šećera
Gazirana voda
Crushed Ice

Sirup od ruže

30 g latica ruže (osušene)
500 ml vode
200-250 g šećera

Metod

Prvi korak ka stvaranju savršenog Mohita od cvetnih ruža je da napravite sirup od ruže. Počnite tako što stavite šećer (200g-250g) i vodu (500ml) u šerpu i stavite da provri. Zatim dodajte osušene latice ruže (30g) i lagano mešajte i pratite dok ne ostane 250ml sirupa bogate ružičaste boje.

Isecite limetu na male kockice i dodajte u čašu, sa listovima nane i šećerom (1 kašičica). Zatim polovinu čaše napunite usitnjenim ledom i dodajte rum koji ste izabrali. Nežno mešati. Preporučujemo klasični Bacardi Silver. Sa svojim živahnim ukusom citrusa, savršeno se uklapa sa ovim cvetnim receptom.

Najvažnije, promešajte i dodajte još malo zdrobljenog leda. Sipati 25 ml sirupa od ruže i doliti gaziranom vodom.

To je to! Savršen Mojito cvetnih ruža. Možete ga upariti sa našim prelepim letnjim cvetovima kako biste napravili posebnu poslasticu za voljenu osobu ili prijatelja.