CVETNA VENČANJA – GREŠKE ZA IZBEGAVANJE 2CVETNA GREŠKA 6: Isključivanje skupljih cvetova.

Nemojte se bojati skupljih vrsta cveća. Neki od njih, kao na primer orhideje i božuri, su skuplji ali pokrivaju više prostora i upadljiviji su. Jedna velika prelepa orhideja može lepše izgledati nego buket mini ruža.

CVETNA GREŠKA 7: Nekomunikacija sa Vašim cvećarom.
Koliko je bitno da vaš cvećar zna šta vam se dopada, toliko je bitno da zna šta vam se ne dopada. Ponesite mnogo fotografija – to je najbolji način da prenesete cvećaru kako želite a kako ne želite da izgleda vaš cvetni aranžman.

CVETNA GREŠKA 8: Korišćenje samo jedne boje.
Mnoge mlade pokušavaju da usklade cveće sa haljinom deveruše. Deveruša u haljini boje lavande sa buketom lavande nije baš neka slika… Cveće je najbolji način da istaknete neku boju.

Na primer, limeta zelena uz boju lavande će izvući najbolje iz obe boje i izgledati sjajno na fotografijama.

CVETNA GREŠKA 9: Biranje jako mirisnog cveća.
Biranje izuzetno aromatičnog cveća za vaše aranžmane možda zvuči kao romantična ideja ali će izludeti vaše goste ako su skloni alergijama. Veoma mirisno cveće ograničite na Vaš bidermajer.

CVETNA GREŠKA 10: Nebriga o Vašem cveću.
Nekom cveću treba veća nega od drugih, da li u vidu posebne temperature ili velike hidratantnosti, kako bi ostali lepi kao na početku. Obratite pažnju na to kako bi Vaše cveće lepo izgledalo tokom celog dana.