Istorija i značenje ružičastih ruža

Prenoseći promišljenost, strast, sentiment i pakovanje savremene boje, ružičaste ruže su savršena vrsta ruža za višenamenske prilike. Bilo da šaljete zahvalnost, razveseljavate prijatelja, započinjete novu vezu ili pokazujete simbol naklonosti ili divljenja, buket ružičastih ruža može izraziti pravu emociju, bez reči. Nije ni čudo što su ružičaste ruže jedno od najpopularnijih cveća koje se šalje na Dan zaljubljenih! Ipak, da li ste znali da svaka nijansa ružičaste ruže ima različita značenja? U čast Dana zaljubljenih i ove rumene lepote, vraćamo ružičastu ružu da bismo istražili njenu bogatu istoriju i značenje boja, tako da na kraju date pravu nijansu ružičaste ruže.

Verovali ili ne, prvi trag ružičaste ruže pronađen je u fosilima starim 40 miliona godina! Noviji istorijski dokazi pokazuju da su ružičaste ruže uzgajane u kineskim carskim ružičnjacima pre oko 5.000 godina i od tada su nastavile da igraju ulogu u istoriji. Hortikulturno gledano, ružičaste ruže su klasika. Bile su prve kultivisane ruže u boji, jer su ružičaste ruže najčešće u divljini. Tokom viktorijanske ere, ružičasta ruža je korišćena za ukrašavanje svega, od tapeta do čestitki. Danas je ružičasta ruža kultivisana u savremenijim tretmanima pokazujući svoje različite nijanse ružičaste.

Evo kratkog vodiča od nijanse po nijansu za odabir savršene ružičaste kako biste preneli svoja osećanja:

Tamno ružičaste ruže: Ako želite da izrazite zahvalnost, zahvalnost ili da se zahvalite.

Srednje ružičaste ruže: Ako imate prvu ljubav, želite da čestitate nekome ili želite da razveselite prijatelja koji tuguje ili leči.

Svetlo ružičaste ruže: Ako želite da pokažete nežnost i divljenje.

Bez obzira na priliku ružičaste ruže, samo zapamtite da pošaljete nijansu koja govori šta vam je u srcu.