Koliko god ludo zvučalo, na svetu postoji više od 400.000 vrsta cvetnih biljaka!

Cveće je fascinantno; Veruje se da je različito cveće povezano sa jedinstvenom simbolikom i svrhom, dajući svakom pojedinačnom cvetu posebno značenje.

TitanArum

Titan Arum su najveći na svetu; skoro 10 stopa u visinu! Obim njihovih ogromnih cvetova može biti i preko 3 metra, sa jednim listom koji može narasti do veličine malog drveta. Ali nemojte žuriti da posedujete jednog od ovih divova jer oni sadrže užasan miris pokvarenog mesa, koji podseća na naziv „cvet leša“.

TulipBulb

Da li se slažete da lukovice tulipana izgledaju kao luk? Pa, luk se zapravo može zameniti lukovicama tulipana! U Holandiji 17. veka, ove male lepotice bile su vrednije od zlata! Bili su toliko dragoceni da su postali toliko skupi da su bili tretirani kao oblik valute. Cvet je simbolizovao besmrtnost, život i ljubav.

Lotus

U doba starog Egipta, lotos se smatrao uplašenim cvetom i stoga je korišćen u ritualima sahrane. Egipćani su na ovo gledali kao na simbol vaskrsenja i spoljašnjeg života, dok su drugi na Lotos gledali kao na čistotu, lepotu i milost.

Rose

Verovali ili ne, ruže se koriste za pravljenje džema, želea, a takođe i čajeva, zbog velike količine vitamina C. U starom Egiptu, ruže su smatrane zastrašujućim cvećem, baš kao i lotos. Ali umesto pogrebnih rituala, ruže su korišćene tokom sahrana da bi se formirao prelep venac na nadgrobnom kamenu.

Blue Cohosh

Cveće plavog kohoša koristile su indijanske žene da obezbede trudove i porođaj, čudno znam. Ali veruje se da čak i danas babice mogu koristiti Blue Cohosh u poslednjem mesecu trudnoće da toniraju matericu u pripremi za porođaj.

Cveće je izuzetan dar prirode, koji nas intrigira svojom jedinstvenom lepotom, mirisima i izuzetnom svrhom. Pa ko ne bi želeo gomilu cveća u svom domu?