drvoliki Eonijum je samonikla biljka Kanarskih ostrva i Maroka. Osim vrsta zelenih listova, postoji i vrsta crvenog lišća, te nekoliko oblika žuto ili belo prošaranih listova. Drvoliki eonijum je skromna sobna biljka, malih zahteva, naročito u pogledu zalivanja, jer se i u svojoj postojbini prilagodio sušnim razdobljima. Stoga je leti najbolje držati biljku na otvorenom i to na sunčanom mestu.

Aeonium arboreum ima pljosnate plitke lisne rozete na završecima grana. Posebno su atraktivni žuti cvatovi-štici kod eonijuma crvenih listova. Najlepše su mlade, tek vrlo malo razgranate biljke, dok su stariji primerci zbog ogoljenih grana pomalo neobični. Mlade biljke se mogu veoma lako uzgojiti.

 

Odrežite jednu granu i ostavite je tri dana da se rez osuši. Nakon toga je posadite približno dva santimetra duboko u mešavinutreseta i peska. Okrajak grane na matičnoj biljci što ostane nakon rezanja, ubrzo će se početi granati. Leti ga zalivajte obilnije, ali uvek pustite da se između dva zalivanja zemlja osuši. Svakih 12 do 14 dana prihranite gnojivom za kaktuse i to u proleće i jesen. Poželjno je da biljka bude na suncu, a samo je za vreme najveće podnevne žege lagano zasenčite. Najpovoljnija temperatura za prezimljavanje je od 10 do 12°C. Presadite eonijum svake druge godine u mešavinu zemlje, ilovače i peska.