, Priča o AzalejiU proleće 401 god pre Hrista mnoštvo grka je pošlo putem planine Colchis da pronađe zlatno runo. Ratoborno lokalno pleme je napalo osvajače ali svi njihovi napadi su bili osuđeni na propast. I grcima je bilo drago zbog toga jer im je sreća bila veoma promenjiva. Međutim, iznenada, nesreća se desila u glavnoj Atinskoj vojsci. Neki vojnici su pronašli veliki pčelinjak i odmah su podelili saće među sobom. Međutim čim su okusili med oni su pali bez svesti na zemlju. Xynofont, komandant armije, opisao je taj događaj na sledeći način; "u početku ništa nije bilo sumnjivo, međutim bilo je puno pčelinjaka naokolo. Svi vojnici koji su probali med, momentalno su izgubili svest. Bilo je toliko puno bolesnih vojnika kao što to biva nakon velike bitke. Međutim niko nije umro narednog dana, počeli su da dolaze svesti. A nakon trećeg ili četvrtog dana svi su se oporavili. Kasnije se saznalo da su grčki ratnici jeli puno meda iz cveća divljeg rododendrona, dalekog rođaka današnje azaleje.

 

   
     U današnje vreme najčuvenije iz porodice azaleja su indijske azaleje. Njihovi cvetovi su puni nektara, međutim njihov med ima veoma specifične osobine i sadrži neke opasne alkaloide. U bukvalnom prevodu sa grčkog reč azaleja znači suvo. I to zapravo i jeste tako jer azaleja predstavlja suvonjavo grmlje sa malim tršavim listovima pre nego što cvetovi procvetaju. Azalejini pupoljci zadugo ostaju napola zatvoreni kao da žele da skriju svoju lepotu od ljudskih očiju, i onda odjednom procvetaju jakim bojama. Na jednom grmu može biti čak i do pet stotina cvetova i svaki cvet se rascveta nakon osamnaest dana. Svi cvetovi će cvetati dva i po meseca. Svako ko je ikada video venčić snežno belih, roza, crvenih ili purpurnih cvetova ne može biti ravnodušan prema njima. Ponekad su ovi cvetovi talasasti a ponekad dvostruki kao balerinina haljina, ili pak otvoreni kao pehar. Cvetovi miluju pogled i uveseljavaju srce. Mimo toga neke sorte azaleja, na primer indijske, budu samo van sezone drugog cveća i zato donose puno sreće. Ako posečete rascvetale cvetove azaleje i stavite ih u vodu oni će blistati još dve nedelje. Azaleje pripadaju podvrsti rodendrona kojoj pripadaju samo drveće i grmovi. Najčuvenije njihove sorte koriste se u uređivanju vrtova u Japanu i Kini.

 

Poverenje i pouzdanost

MojaCvećara Online Prodavnica

Moja Cvećara se potrudila da Vaša online kupovina bude podjednako prijatno i sigurno iskustvo, primenivši najviše standarde prilikom obavljanja plaćanja i dostave naših proizvoda.

, Priča o Azaleji

Bezbednost

Vaši podaci i transakcija su osigurani SSL sertifikatom

, Priča o Azaleji

Garancija i Povraćaj

Zagarantovan povraćaj novca u slučaju otkazivanja porudžbine

, Priča o Azaleji

Dostava Cveća

Dostava cveća u bilo koje mesto u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji.

, Priča o Azaleji

24/7 Podrška

Imate nedoumicu? Treba Vam pomoć? Naši operateri su tu

Utisci naših klijenata

5 godina ako ne i vise narucujem cvece iz inostranstva za bliske ljude u Srbiji i jako sam zadovoljna i brzinom i uslugom i kvalitetom. Divni su. .
, Priča o Azaleji
Svaka cast. Sjajna usluga. Danas u 6 posle podne sam naruio cvece iz Kanade i zamolio ako moze da se dostavi do kraja dana i ljudi su dostavili u roku od dva sata. Stvarno sam prezadovoljan i narucicu ponovo preko iste cvecare. Hvala!
, Priča o Azaleji
Iz Chicaga sam narucila ruze za svoju prijateljicu koja zivi u Beogradu Buket sa 55 ruza je predivan isporucen je tacno po dogovoru. Prezadoboljna sam sa Vasom ljubaznoscu. Zelim Vam puno srece i uspeha u Vasem poslu.
, Priča o Azaleji
Vec trecu godinu koristim usluge MojaCvecare i mogu reci samo najbolje. Odlicna i profesionalna usluga i dostava. Sretna sam da imam mogucnost da obradujem i iznenadim svoju majku. Hvala vam!
, Priča o Azaleji
Savršeno pouzdani! Cine i posiljaoca i primaoca jednako srecnim svojom profesionalnošcu, brzinom isporuke i tacnoscu, kao i lepotom svih aranzmana. Zaista je fantasticno iskustvo saradjivati sa Vama jer cinite da zaista opravdate ocekivanja, mada i mnogo vise od toga. Potrudite se da zaista iz ruke u ruku predate poklon, koji je cesto lepsi od slike na sajtu. Odusevljena i tople preporuke za sve koji se dvoume.
, Priča o Azaleji

Instagram

Pratite nas na Instagramu

NAŠI KLIJENTI

  • , Priča o Azaleji
  • , Priča o Azaleji
  • , Priča o Azaleji
  • , Priča o Azaleji
  • , Priča o Azaleji
  • , Priča o Azaleji
  • , Priča o Azaleji
  • , Priča o Azaleji
  • , Priča o Azaleji

0