U martu počinju da cvetaju biljke sa upadljivim cvetovima, kao što je Clivia miniata koja tada počinje da cveta sa cvastom od deset ili više narandžasto-crvenih cvetova. Tu je i Zantedeschia aethiopica (bela kala) i ukoliko su uslovi dosta topli, veliki beli cvetovi biljke biljke Hymenocallis calathina (ali ako je u hladnijim uslovima, ta biljke neće cvetati pre maja). Nasuprot tom kitnjastom sjaju, bledožuti cvetovi biljke Jasminum mesnyi izgledaju prilično skromno.
 
    Tu su i dve izvanredne orhideje. Lycaste deppei, blistava i jako mirisna, cveta celu godinu, ali je u svom najboljem razvoju u ovom i sledećem mesecu. Cymbidium x Rosanna ”Pinkie” može nositi deset do četrdeset cvetova na dugoj visećoj stabljici.
 
    Ne možete celi mesec provesti u divljenju vašim biljkama, jer ima mnogo posla koji treba obaviti. Podstaknite rast Campanula iosophylla dajući joj više vode i toplote. Posadite Gloriosu rothschildiana u posudu od 15 cm za svaki gomolj. Posadite gomolje Achimenes longiflora i Sinningia speciosa (gloksinija). Posadite lukovice Zephyrantes grandiflora i podanke Smithianta zebrina. Posadite ili presadite prelepi plavi afrički ljiljan, Agapantus campanulatus i Plumbago capensis i presadite Adiantum capillus-veneris, nežnu paprat. Pregledajte paprati i odstranite uginule delove. Kad listovi Cyclamen persicum požute, prestanite zalivati i pustite da se zemlja osuši pre nego što saksiju stavite u tamu.