Ideje za virtuelnu večeru za sjajan provod kod kuće

Bez obzira da li vam nije prijatno da napuštate svoj dom, imate prijatelje na daljinu koje ne viđate često ili jednostavno želite da probate nešto novo, virtuelne večere su zabavan način da se družite dok ste razdvojeni. Ovih dana tehnologija koja vam je potrebna za održavanje virtuelne večere stane u jednu ruku. Sa svojim pametnim telefonom možete virtuelno da se povežete sa prijateljima i porodicom sa bilo kog mesta (sa relativno jakom internet vezom koja jeste) i skoro da se osećate kao da se družite u istoj prostoriji. Ako ste hteli da isplanirate virtuelno druženje, organizujte večeru da vidite koliko se možete zabaviti čak i bez napuštanja kuće.


Iako nećete morati da izađete napolje da vidite goste na večeri, ipak bi trebalo da se doterate i malo ukrasite. Što je ekstravagantnija vaša odeća i dekoracija stola za večeru, to će ova virtuelna zabava biti zabavnija. Zato obucite svoju najotmjeniju haljinu, našminkajte frizuru i postavite sto sa lepim srebrnim priborom, raskošnim cvećem koji se uklapa u temu zabave i nekoliko sveća za pravo raspoloženje. Ako vam je potrebna inspiracija, ne tražite dalje. Navodimo razne kreativne ideje za virtuelne večere kojima će vaši prijatelji rado prisustvovati iz udobnosti svojih domova.

Kako organizovati virtuelnu večeru

Kada organizujete virtuelnu večeru, postoji nekoliko stvari koje treba razmotriti pored vaše teme i podešavanja. Pratite ove korake za savršeno pripremljeno i sigurno veče!

Korak 1: Iako niko ne mora fizički da napusti svoju kuću na žurku, vašim gostima će i dalje biti potrebno najmanje nedelju dana obaveštenja kako bi mogli da obrišu svoj kalendar i kupe sve sastojke za obrok koji ćete zajedno kuvati. Obavezno obavestite svoje prijatelje ili porodicu kako bi mogli da planiraju i da se uzbude zbog noći.

Korak 2: Kada zakazujete svoju večeru, pitajte da li vaši prijatelji ili porodica imaju željenu aplikaciju ili platformu za video ćaskanje koju bi želeli da koriste jer su upoznati sa njom. Pokušajte da ovde pronađete zajednički jezik i izaberite najlakšu i najpristupačniju opciju za smeštaj svih vaših gostiju.

Korak 3: Kada se smestite na platformu, možete da pošaljete zvaničnu pozivnicu putem e-pošte koju ljudi mogu da dodaju u svoje kalendare. Ako vam je potreban kod da biste se pridružili zabavi za platformu za video konferencije, priložite ga ovom pozivu. Takođe obavezno pošaljite svojim gostima pravila oblačenja, savete i ideje za dekoraciju, recepte i, ako želite da date sve od sebe, listu za kupovinu namirnica. Ako su svi vaši gosti punoletni, možete uključiti i nekoliko predloga koktela, piva ili vina koji dobro idu uz jelo koje ćete kuvati.

Korak 4: Kada je sve zakazano i vaši gosti znaju šta da očekuju, možete biti sigurni da ste spremni da ugostite ovu virtuelnu večeru! Budite primerom, obucite se, ukrasite svoj sto za večeru cvećem i svećama, pripremite jelo, proverite internet vezu i pripremite punjač! Poslednja stvar koju želite je da se vaša večera iznenada završi jer vam je laptop ili pametni telefon ostao bez soka.

Sada kada znate korake za organizovanje sopstvene virtuelne zabave, vreme je da shvatite koju vrstu večere želite da organizujete.

Virtuelni čas kuvanja

Vi i vaši prijatelji volite da kuvate i isprobavate nove recepte? Zašto ne planirate zajedno virtuelni čas kuvanja! Možda imate prijatelja koji je briljantan kuvar i koji će se dobrovoljno javiti da podeli ukusan recept sa vašom grupom u realnom vremenu. Ako ste svi na istom kulinarskom nivou, pitajte prijatelje sa kojima želite da kuvate recepte koje su oduvek želeli da probaju, ali se nikada nisu usudili i odlučite se za onaj koji biste svi voleli.

Svi možete da kuvate po istom receptu ili da pronađete različite verzije istog jela i isprobate koja je najbolja. Dok ste zauzeti u sopstvenoj kuhinji, razgovarajte o tehnikama kuvanja, omiljenim obrocima, kvarovima vaše najveće kuhinje i najboljim emisijama o kuvanju putem video ćaskanja sa prijateljima. Verovatno ćete naučiti nove trikove od gostiju vaše zabave i priče o njima koje ne biste čuli da nije bilo ovog virtuelnog okruženja.

Bez obzira da li servirate večeru za sebe ili možda za svog partnera, porodicu ili cimere, potrudite se da poslužite hranu koliko i u njenoj pripremi. Postavite sto sa svojim najboljim posuđem i srebrnim priborom, položite svoje najbolje salvete, stavite sveže cveće u lepu vazu.. Možda će vam izgledati malo čudno ako ovo radite samo za sebe, ali zapamtite – i vaši prijatelji! Jednostavno zato što niste u istoj prostoriji ne znači da niste zajedno i da nema ništa loše u tome da se razmazite!

Svi možete da ih objavite na svojim društvenim mrežama i napravite malo takmičenje ko dobije najviše lajkova za njihovo postavljanje ili napravite kolaž koji odštampate kao uspomenu na ovu specijalnu virtuelnu večeru.

Ako vam treba inspiracija za zanimljive nove recepte sa odličnim savetima za kuvanje, pogledajte ove veb stranice:

Ideje za zdravu večeru: dobro jesti

Internacionalna kuhinja: Mreža hrane

Soul Food: Taste of Home

Ideje za vegansku večeru: KOLAČIĆ + kate

Gurmanska jela: Allrecipes

Ukusne supe: dobar tek

Neverovatne salate: Dobro održavanje

Večera za dvoje: ukusno

Virtuelna degustacija vina

Ne morate da budete vrhunski kuvar da biste organizovali fantastičnu virtuelnu večeru. Ako ste vi i vaši prijatelji navikli da izlazite umesto da boravite, organizujte virtuelnu degustaciju vina! Umesto da kuvate složenu večeru, možete se usredsrediti na ispijanje ukusnih vina i pravljenje nekoliko dasaka sa sirom, otmenih predjela ili suši rolada koje svako može da napravi a da se ne izloži opasnosti. Ukrasite svoju trpezariju šarmantnim stolnjakom i dodajte nekoliko jestivih cveća na dasku za jelo za zapanjujući efekat.

Za rekreativne somelijere, pripremite listu izuzetnih vina pre zabave od kojih gosti mogu da biraju. Svako može da kupi vina koja ga najviše zaintrigiraju i da pokuša da napravi nekoliko jednostavnih predjela i ukusnih deserta koji se slažu sa njihovim vinima. Možete postati super sofisticirani sa ovim i razgovarati o svim voćnim, orašastim i cvetnim notama vina koje kušate ili jednostavno uživati u nekoliko zaista dobrih čaša vina.

Najbolji deo virtuelne zabave za degustaciju vina? Pošto vam neće trebati određeni vozač, svi mogu da učestvuju. Zato podignite čaše i uživajte u ukusnom vinu!

Virtuelna porodična večera

Život daleko od porodice ili nemogućnost da ih posetite iz drugih razloga može biti izazov i uticati na vaše mentalno zdravlje. Ako ste posebno bliski sa svojim rođacima, ali ne znate kada ćete se sledeći put fizički sastati, nemojte čekati. Samo isplanirajte zajedničku virtuelnu porodičnu večeru da biste se ponovo osećali bliže! Možete smisliti nekoliko omiljenih jela vaše porodice kao što je bakina krompir salata, tatina svinjsko pečenje ili recept koji je povezan sa dragocenim sećanjem iz detinjstva.

Sastavite raspored kako biste bili sigurni da je večera za sve spremna u isto vreme i da se ničija hrana ne ohladi dok čekate ostatak zabave. Ako imate članova porodice koji nisu toliko upućeni u tehnologiju koji se pridružuju večeri, možda uradite probni rad i objasnite im kako ova „virtuelna stvar“ funkcioniše.

Kada se služi večera, pokušajte da postavite pametni telefon ili laptop tako da svi budu u kadru i mogu da vide ekran. Ako imate tradiciju da kažete milost pre obroka, možete početi tako što ćete izabrati nekoga ko će reći nekoliko reči. Za porodice koje se bore da smisle stvari za razgovor tokom večere, možete unapred razmisliti o temi i zapisati nekoliko tema za razgovor. Ovo može biti bilo šta, od vaših omiljenih porodičnih uspomena, do najboljeg filma koji ste nedavno gledali ili knjige koju ste završili i o kojoj ne možete da prestanete da razmišljate. Ovo podešavanje razgovora je posebno zabavno kada imate manju decu koja se pridružuju zabavi jer možete da idete u krug i svako dođe na red da podeli priču. Ko zna, možda je vaša virtuelna porodična večera toliko uspešna da ovo učinite jednom mesečno ili dvonedeljno!

Virtuelna igra i večera

Postoji mnogo načina na koje možete izvesti virtuelnu igru i večeru. Bez obzira na igru koju odaberete za svoju zabavu, trebalo bi da isplanirate obrok koji se može pripremiti pre početka igara i ne zahteva da niko ustaje dok igrate. Tepsije kao što su ovaj ukusni Mac i Jeezi nije teško pripremiti i mogu se jesti odmah nakon što izađu iz rerne. Ako želite da dodate dodatni element takmičenja vašoj igri i večeri, zamolite sve da pošalju slike svojih obroka i glasaju ko je smislio najbolje jelo. Pobednik može izabrati igru ili započeti prvi krug!

Postoji mnogo dostupnih igara na mreži koje možete da igrate tako što ćete deliti ekran tokom video ćaskanja, ali ako više volite da igrate igre na stari školski način, to i dalje možete da uradite virtuelno. Evo nekih klasičnih igara koje možete lako da igrate sa prijateljima ili porodicom dok video ćaskate:

Iahtzee: Sve dok sve stranke imaju pet kockica i šolju pri ruci, možete igrati ovu igru sa svojim prijateljima. Ako kod kuće nemate igru Iahtzee, samo odštampajte rezultat ili zapišite svoju. Jedna runda obično traje oko trideset minuta za dva do četiri igrača, tako da ovo može biti odlična startna igra dok se vaša večera završava u rerni.

Charade ili Pictionari: Pošto vam za ovu igru nije potrebno ništa osim papira i olovaka, lako je igrati sa prijateljima putem video ćaskanja. Vi osmislite gomilu ideja koje možete nacrtati ili odigrati pre nego što igra počne i zapišite ih sve u zajednički dokument na mreži. Tokom igre, igrači mogu nasumično birati između ovih predloga ili smisliti svoje. Takođe možete koristiti generator reči na mreži za inspiraciju.

Cards Against Humaniti: Ako svi vaši prijatelji imaju ovu igru kod kuće, notorno su nezgodni i uživaju u crnom humoru, ovo je odličan izbor za virtuelnu igru i večeru! Pošto u ovoj igri postoji 550 do 600 karata (u zavisnosti od verzije koju posedujete), malo je verovatno da ćete vi i vaši prijatelji igrati iste karte u jednoj rundi. Možda čak posedujete i pakete za proširenje koji bi mogli dodati više zabave u vašu noć igre! Pošto verovatno organizujete virtuelnu igru i večeru za odrasle kada je ovo igra po vašem izboru, podelite svoj omiljeni recept za koktele sa prijateljima kako biste svi uživali u istom piću dok igrate.

Poker: Ova igra ne mora uvek da se odnosi na novac. Još uvek možete da igrate nekoliko zabavnih rundi pokera sa svojim prijateljima virtuelno! Za igru Teksaškog Holdema, svaki igrač može da počne sa pet žetona koji predstavljaju njegov „život“. Svaki put kada izgube rundu, moraju da odustanu od jednog od žetona. Igrač sa najviše preostalih žetona pobeđuje.

Ako imate redovne igre sa prijateljima ili porodicom, pokušajte da shvatite kako da igrate svoje omiljene igre iz udobnosti svojih domova. Možda će vas izvođenje virtuelne igre i večera upoznati sa igrama o kojima nikada ranije niste razmišljali i postati zabavna nova tradicija.

Virtuelna misterija zabava

Kada žudite za složenijom igrom i večerom, možete organizovati virtuelnu zabavu misterije ubistva za svoje prijatelje! Postoji mnogo virtuelnih setova igara koje možete nabaviti na mreži i igrati se sa svojom žurkom. Možete ili učestvovati u igri ili se usredsrediti na to da budete domaćin koji vodi druge igrače kroz misteriju (u većini igara domaćin i dalje može da pogađa zajedno sa ostalim igračima ko je ubica).

Većina žurki misterija ubistava igra se u nekoliko rundi što je savršena prilika da se posluži obrok od tri ili čak četiri jela. Pošto svojim gostima zapravo nećete služiti večeru jer će oni ostati kod kuće, pošaljite prijateljima opis njihovih karaktera i meni za noć uz službenu pozivnicu. Zamolite sve da pripreme jela pre nego što zabava počne i da se oblače kao njihov lik. Što više posvećeni gosti pristupe ovoj vrsti zabave, to će biti zabavnije za sve uključene. Nemojte se suzdržavati od stvaranja zabavne pozadine, crtanja ludih brkova na licu ili pretvaranja da je vaša plišana igračka dragoceni kućni ljubimac. Šta god ima smisla sa vašim karakterom, prihvatite to i pronađite načine da pokažete svoju novu ličnost!

Uveče zabave možete pojesti nekoliko predjela dok drugim igračima objašnjavate pravila i neka svi pročitaju svoj prvi krug tragova. Obavezno pošaljite tragove svakom igraču pojedinačno putem e-pošte ili aplikacije po vašem izboru, tako da svako dobija samo tragove za svoj karakter. Za obrok od tri jela možete početi sa brzom, ali otmjenom salatom, nastavite sa pečenom piletinom od parmezana od belog luka koja se servira sa prilogom od krompira i pasulja pre nego što večeru završite bogatim čokoladnim kolačem. Ovaj meni odlično funkcioniše jer se desert može pripremiti prethodnog dana, a piletina će se peći u rerni dok igrate prvu rundu igre. Koji god meni da sastavite, vodite računa o dužini rundi i pauza između igre kako bi vaši gosti imali dovoljno vremena da nastave da kuvaju svoje obroke.

Ako ste ograničeni budžetom, uvek možete da preuzmete besplatnu igru misterija ubistva i poslužite jednostavniju večeru kao što je testenina za glavno jelo i sladoled za desert.

Samostalno gledanje filmova jednostavno nije isto kao kada se grčite sa svojim partnerom na kauču ili imate gomilu prijatelja na užini i uzbudljivom blokbasteru. Naravno, nema ko da postavlja glupa pitanja na koja još niko ne može da odgovori kada ste sami, ali sa kim ćete podeliti svoje misli i mišljenja kada se krene?

Ako ne možete da budete fizički blizu ljudi sa kojima biste najviše voleli da gledate filmove i jedete večeru, još uvek možete da izvedete virtuelnu filmsku večeru. Možete da učinite ovo stvarno zabavno filmsko veče tako što ćete svi naručiti svoju omiljenu picu! Pripremite neki desert kada se film završi koji možete jesti dok razgovarate o omiljenim scenama sa prijateljima.

Koristite aplikaciju kao što je Netflik Parti da biste zajedno gledali film dok ste fizički razdvojeni. Pomoću ove aplikacije možete da sinhronizujete ono što gledate sa svojim prijateljima tako da gledate iste scene u isto vreme (ništa ne uništava film kao da neko prerano reaguje na scenu). Takođe možete koristiti sobu za ćaskanje da razmenjujete svoje misli tokom filma ako jedva čekate do kraja. Ako želite da vidite i lica svojih prijatelja, možete da snimate ćaskajte na drugom uređaju gde držite zvuk isključen tako da nikome ne smeta. žena sa daljinskim za TV Čak i ako ste u različitim vremenskim zonama, još uvek možete da planirate virtuelnu večeru sa prijateljima i porodicom na daljinu! Hrana nas sve zbližava, pa samo uživajte u svojoj ukusnoj večeri i neverovatnom virtuelnom društvu dok vaši prijatelji uživaju u doručku ili ručku. Sledeći put kada se nađete, možete da promenite stvari ili možda samo večerate za doručak! Da biste svojim virtuelnim gostima na večeri pokazali koliko ste zahvalni što su odvojili vreme da jedu sa vama, pošaljite im buket cveća i označite ih u svojoj objavi na društvenim mrežama. Ovo može biti kolaž svih vaših ukusnih obroka, snimak ekrana gostiju koji nazdravljaju ili selfi dok se nosite sa posledicama u kuhinji kada se zabava završi. Podelite svoju zahvalnost, inspirišite druge da organizuju sopstvene virtuelne zabave kako bi i oni mogli da uživaju u društvu svojih prijatelja bez obzira na logističke poteškoće — ipak je 21. vek i povezivanje sa ljudima nikada nije bilo lakše.