Kako stilizovati praznične stolove

Oblikovanje prazničnih stolova može biti izazov kada postoji toliko mnogo opcija za izbor. Da li ugrađujete sveže cveće ili se odlučujete za mirisno zelenilo? Treba li spustiti trkač ili stolnjak? Treba li imati različite ukrase za različite stolove?

Dobra vest je da ne postoji jedan ispravan način za stilizovanje prazničnog stola. Međutim, odabir jedne teme i pridržavanje nje pomoći će vam da razvijete dobro složen sto. Daćemo vam neke osnovne savete za stilizovanje, kao i pokriti različite opcije tema. Dok završite sa čitanjem, bićete spremni da stilizujete sto koji će vam se dopasti i vama i vašim gostima.


Saveti za stilizovanje prazničnih stolova

Jesen i zima pružaju sve vrste mogućnosti da podelite posebne obroke sa voljenima. Bez obzira da li postavljate sto za Dan zahvalnosti ili Dan prijatelja, ili pozivate porodicu za Božić, Hanuku ili koristite sezonski cvetni centar za prolećne ili letnje praznike, nekoliko posebnih detalja učiniće vaše zajedničko vreme posebno posebnim.

Pre nego što odaberete temu stola, razmotrite ove osnovne savete za stil.
Trkač protiv jedne fokusne tačke

Dve glavne opcije za dekoraciju stola su trkač ili jedna fokusna tačka.

Iako ne postoji čvrsto pravilo, trkači obično bolje rade za velike, dugačke stolove nego za male ili okrugle stolove. Kada koristite trkač na velikom stolu, pomažete da povežete celu svoju kompaniju.

Pojedinačne žarišne tačke poput velikih prazničnih buketa odlično funkcionišu na malim stolovima gde trkači nemaju smisla. Ako koristite veliku dekoraciju poput buketa ili bundeve, uverite se da svi za stolom i dalje mogu da se vide.
Razmislite o kompaniji

Pre nego što dizajnirate svoj sto, razmislite o ljudima koji će prisustvovati prazniku. Da li je to formalna božićna večera sa odraslima, moderan Dan prijatelja ili neobičan obrok sa puno dece?

Vaš cilj za tabelu treba da bude da odgovara tipu događaja koji planirate, kao i kompaniju. Dok bi vaši prijatelji mogli ceniti neobične ukrase, rođaci bi možda više voleli nešto što govori o porodičnim tradicijama.

Ako imate mnogo ljudi, nemojte se plašiti da napravite više od jednog stola. Na taj način možete izlomiti te staklene bundeve za sto za odrasle dok se odlučite za čvrste tikve za dečiji sto.
Dodajte u Fresh Elements

Kada dani postanu tamniji i temperature padnu, stvari mogu biti pomalo dosadne. Jedan od najboljih načina da dodate malo života i topline svom stolu je sa svežim elementima poput cveća i zelenila.

Kada naručite buket ili venac od MojaCvecara, dobićete sveže proizvode sa farme koji su pažljivo upakovani. Ako želite da dodate prirodni element koji će trajati mesecima, pogledajte naš izbor sušenih aranžmana.
Izaberite temu

Kada razmislite o gore navedenim savetima, vreme je da odaberete temu. Ovo će vam pomoći da napravite sto koji izgleda kohezivno. Uz to, možete mešati i kombinovati elemente iz nekoliko tema za moderan osećaj.
Tradicionalna

Postoji nešto utešno u tradicionalnim bojama i ukrasima. Da biste stvorili osećaj doma, izaberite jednu od ovih isprobanih i istinitih ideja.
Klasični rog izobilja

Rog izobilja aranžman sa ukusnom hranom

Postoji li nešto što simbolizuje plodnu žetvu poput roga izobilja? Ne mislimo tako. Dodajte jedan od ovih ukrasa na svoj sto da biste se podsetili na sve na čemu morate da budete zahvalni. Pleteni rog izobilja je klasičan, ali možete pronaći i keramičke ili staklene.

Ako želite da malo pomešate stvari, uključite više roga izobilja po dužini stola.
Crvena i zelena

Postavljanje stola za proslavu božićnih i novogodišnjih praznika. Svečana trpeza kod kuće sa rustičnim detaljima

Zima donosi obilje zelenog bora i crvenih bobica, tako da ne čudi da je ova kombinacija boja praznična klasika. Predlažemo da stvari budu minimalne sa svežim zelenilom, šišarkama i crvenim bobicama i cvećem.

Ako želite da dodate malo svežeg cveća svom prazničnom stolu, pogledajte našu isporuku božićnog cveća. Moći ćete da birate između svih vrsta crvenih i zelenih buketa.
Rustikalni šik

Ko kaže da rustikalno mora da se oseća zastarelo i dosadno? Pogledajte ove ideje za ukrašavanje koje kombinuju prirodne elemente sa dodirima sjaja i glamura.
Kombinujte zelenilo

Postavljanje prazničnog stola sa platnenim ubrusima i priborom za jelo od ružičastog zlata. Close up

Sto je savršen za svaku prazničnu proslavu, bilo da je to nedeljni ručak sa devojkama ili večera sa kolegama. Pošto ne vrišti na neki poseban praznik, ponovo ga koristite tokom praznične sezone.

Za početak postavite zelene elemente poput eukaliptusa, maslinovih grančica i bora duž dužine vašeg stola. Dodajte ih u neke jednostavne staklene vaze ispunjene belim ili kremastim prazničnim cvećem i lampicama za čaj ili svećama. Završite sto sa nekim prirodnim kamenim i metalnim srebrnim posuđem.
Bundeve, voće i cveće

Postavljanje stola za jesen ili zabava za Dan zahvalnosti ili porodična večera. Ravno polaganje tanjira, srebrnog pribora, cvetnih i voćnih ukrasa, sveća i bundeva na rustikalnoj pozadini drvenog stola, pogled odozgo

Ako tražite šik zaokret u klasičnom dekoru bundeve, pogledajte ovu tabelu. Umesto da se odlučite za jednu bundevu ili rog izobilja kao središnji deo, raširite sve vrste prazničnih poslastica po stolu. Pomešajte sitno voće poput nara i jabuke sa većim zimskim tikvicama i bundevama.

Da bi stvari bile zanimljive, dodajte malo žira ili šišara, kao i nekoliko vaza ispunjenih pojedinačnim stabljikama. Duge latice paukove mame dodaju zanimljivu teksturu.
Moderan

Ako tražite čist i prirodan stil, svideće vam se ovi moderni dizajni stolova.
Snov Kissed Eucaliptus

Pogled iz vazduha na zimski zeleni venac na stolu za venčanje sa zlatnim mestom i kandelabrima

Iako su bor i jela popularno zimsko zelenilo, oni nisu jedina opcija. Zamenite klasični vijenac za neke listove eukaliptusa i masline. Pomešajte nekoliko neutralnih cvetova i imaćete zadivljujući središnji deo.

Kada dobijete set vijenaca, dodajte nekoliko visokih svećnjaka i kratkih čajnih svećica. Završite sto jednostavnim porcelanom i srebrnim priborom.
Zelena i zlatna

Postavka stola sa borovim zlatom i zlatnim akcentima za božićnu večeru

Pomešajte malo stvari zamenom crvene za zlatnu. Započnite stvaranjem središnjeg dela bora pomešanog sa zlatnom trakom i ukrasima.

Dodajte neke zlatne zvezdice ili pahulje za malo više svetlucanja. Završite smeđim ili zlatnim podmetačima i jednostavnim belim tanjirima.
Berba

Iako ove tabele imaju belešku iz prošlosti, one su sve samo ne zastarele. Ako se odlučite za starinski stil, obavezno koristite porodično nasleđe.
Stare vaze i sveže cveće

buket cveta u vazi – filter sa vintage efektom

Mešajući elegantnu starinsku vazu sa svežim cvećem, stvorićete zapanjujući kontrast. Pošto će ovaj aranžman biti hrabar, pokušajte da ga pomešate sa jednostavnim trkačem za sto ili podmetačima.

Ako želite da vaš aranžman traje duže od nedelju dana, isprobajte suvo cveće i zelenilo. Trajaće mesecima i dodati lep starinski osećaj.
Svećnjaci i Kina

Postavka stola sa starinskim porcelanskim posuđem, cvećem mimoze i svećama.

Znaš onaj stari porcelan koji si sakrio? Sada je vreme da se to razbije! Ako već nemate neke stare postavke mesta, možete ih pronaći u prodavnicama za štednju (ne bojte se mešanja i spajanja).

Kada postavite sto sa svojim porculanom, dodajte neke visoke svećnjake postavljene u stare svećnjake. Na kraju, napunite neke jednostavne vaze svežim cvećem.
Delikatno sušeno cveće

Minimalistička kompozicija sušenog cveća u cilindričnoj keramičkoj vazi kao dekoracija doma.

Iako ne postoji zamena svežeg cveća, to ne znači da sušeni aranžmani ne zaslužuju mesto za vašim stolom. Osušeno cveće i trava traju mesecima i dodaju delikatan i romantičan dodir – samo budite sigurni da ih nežno rukujete!

Kao i sveže cveće, sušeno cveće možete aranžirati na razne načine. Napunite veliku vazu buketom ili pronađite manje vaze i napunite ih jednim stabljikom. Možete grupisati ove manje vaze ili ih raširiti po dužini stola.
Vhimsical

Ako želite zabavan i neobičan sto, pogledajte ove ideje. Oni će učiniti stvari lakim i izazvati mnogo osmeha.
Bundeve sa cvetnim vrhovima

jesenji cvetni buket u vazi od bundeve za Noć veštica. Postavljanje stola za venčanje

Dodajte tvist bundevama i cveću kombinovanjem to dvoje. Za početak, moraćete da izrezujete vrh bundeve kako biste mogli da stanete u vazu ili blok od pene. Kada to bude urađeno, sve što vam preostaje je da uredite svoje cveće.

Veliki, svetli cvetovi poput ranunculusa i suncokreta održavaju sto zabavnim, dok manji cvetovi poput zlatne šipke dodaju delikatan dodir. Za dodatne boje, dodajte podmetače koji odgovaraju bojama cveća.
Praznični sukulenti

Metalik praznična rustikalna postavka stola sa sukulentima odozgo

Ako želite da se udaljite od cveća i zelenila, isprobajte sukulente! Ove biljke koje se lako održavaju daju neočekivani sjaj boje i života. Pokušajte da rasporedite pojedinačne sukulente u male saksije ili da kombinujete više biljaka u većoj sadilici.

Kako ćete urediti ostatak stola zavisi od vas. Ako želite svež osećaj, izaberite oštar beli stolnjak. Za nešto drugačije, dodajte zlato da odgovara pesku u sadnicama sukulenata.
Naručite cveće i stilizujte svoj sto

Sada kada imate bolju ideju o tome kako da stilizujete svoj praznični sto, vreme je da naručite cveće i postanete kreativni! Pošto se cveće iz MojaCvecara odgovorno nabavlja sa održivih farmi, možete biti sigurni da ćete dobiti dugotrajno cvetanje.

Kada naručite zimski buket ili praznični venac za sebe, ne zaboravite na svoje prijatelje i porodicu. Ako se nećete viđati sa svojim najmilijima ove praznične sezone, pošaljite zimsko cveće da im kažete da vam je stalo.