alternativnih jelki za male prostore

Ah, ta godišnja božićna dilema. Samo gde će drvo da ide? Za one od nas koji živimo u malim prostorima borba je stvarna. Želite božićnu jelku koja vas zaustavlja, ali vam je potreban i nameštaj na kome ćete sedeti, a pomisao na malu jelku je samo, pa, ‘meh’. Ali sačekajte malo, pre nego što u potpunosti odbacite ideju, pogledajte naš skup najboljih minijaturnih i alternativnih božićnih jelki za male prostore. Postoji toliko zabavnih i svečanih načina da proslavite u malom obimu, da se kladimo da ćete, dok ovo završite sa čitanjem, poželeti da smanjite veličinu!

Zidna nalepnica za božićno drvce

Šta kažete na ovo za alternativno božićno drvce? Jednostavna nalepnica koju možete pričvrstiti na bilo koji zid u kući. Odlično štedi prostor i jednako ga je lako postaviti kao i skinuti (nema i borovih iglica za usisavanje – bonus!). Oh, i da li smo spomenuli da je to odlična alternativa za božićno drvce za vlasnike mačaka sa radoznalim mačkama?!

alternativnih jelki za male prostore

Ne u glavnoj ulici

Moderna božićna jelka

Zaboravite na jelu – skulpturalno drvo je tamo gde je ove godine. Volimo ovaj primer zbog njegovog minimalističkog dizajna. Dovoljno je mali da se može prikazati bilo gde i svakom uglu će dati trenutni praznični izgled. I dalje možete da okačite svoje omiljene kuglice na njega.

alternativnih jelki za male prostore

Božićno drvo u skandskom stilu

Moderna i minimalistička ova alternativna božićna jelka odiše skandi dizajnom. Ispunjava ono što je mali i moderan i dovoljno ga je lako kreirati – jednostavno okačite različite dužine grane sa kanapa i ukrasite. Jedina dilema? Gde da ga prikažete!

alternativnih jelki za male prostore

Praznična svetla i soba za pisma

Mini jelka

Sledeća na listi alternativa za božićno drvce za male prostore je mini božićno drvo. Male visine, ali velike šarma, naše prave minijaturne božićne jelke stižu prelepo ukrašene prazničnim ukrasima. U stvari, nismo sigurni šta najviše volimo kod njih – njihove slatke minijaturne kuglice ili činjenicu da ih možete ponovo posaditi u Novoj godini da biste uživali u još mnogo Božića koji dolaze.

alternativnih jelki za male prostore

Grane u vazi

Božić je vreme za lukavstvo, pa zašto ne biste probali „uradi sam“ božićno drvce? Stavite grane u saksiju ispunjenu mahovinom, a zatim jednostavno ukrasite svojim omiljenim kuglicama. Jednostavno, ali tako efikasno.

alternativnih jelki za male prostore

Zvezde Ujedinjene Evrope

Božićni sukulenti

Sukulent za ceo život, ne samo za Božić, ali to ne sprečava ovu biljku veličine litre da bude zabavna alternativa tradicionalnom božićnom drvcu. Sve što vam treba je malo mašte, PUNO šljokica i nešto prazničnog bujanja i ta dah, najslađe božićne špilove koje ste ikada videli! (To je poslastica i na božićnom kaktusu. Feliz navidad!)

Uradi sam snežna kugla

Evo još jednog zanatskog projekta za Božić – zašto ne napravite sopstvenu snežnu kuglu sa minijaturnim ukrasima unutra? U redu, to nije isto kao imati božićno drvce, ali čini zaista kul praznični centar i dobićete sva prava na hvalisanje.

DII svetlo božićno drvo

Samo zato što vam nedostaje kvadratura ne znači da bi dom trebalo da bude manje svečan od Deda Mrazove pećine. Ako nemate mesta za jelu, odnesite jelku do zida tako što ćete cik-cak svetla preko njega stvoriti siluetu božićnog drvca. Pruža odličnu pozadinu za svečane selfije i što je najvažnije pogodan je za mali prostor.

Kolektivni gen

Uradi sam venac od sveća koji ćete okačiti na prozor umesto na drvo

Šta možete da napravite od mesinganog obruča, cvetne žice, kopče za sveću, sveće i grančica eukaliptusa? Naravno, nordijski inspirisan venac od sveća! Prava izrada je prilično jednostavna: koristite cvetnu žicu da vežite grančice za obruč, pričvrstite kopču za sveću, stavite sveću na nju i spremno je. Koristite neku cvetnu žicu da je vežete za prozor ili okačite na vrata.

Božićni venac

Da li se zaista borite za prostor? Razmislite o jednoj stvari koju svi domovi – bez obzira koliko veliki ili mali – imaju zajedničko. Ulazna vrata. Zašto ne ukrasite svoju u stilu božićnim vencem? Pokazaće se veselim prizorom za sve vaše svečane posetioce i neće ostaviti komšije u nedoumici o vašoj posvećenosti sezoni.