jednostavnih koraka da očuvate sveže ruže za Dan zaljubljenih

Ako ste srećni primalac ruža za Dan zaljubljenih ove godine, poželećete da uživate u njima što je duže moguće. To znači da naučite nekoliko trikova koji će im pomoći da izgledaju najbolje u svom cvetu.

Ovde zanatski cvećar Stiv Bets, jedna od kreativnih snaga iza naše kolekcije za Dan zaljubljenih 2021, deli svoje vrhunske savete za negu ruža za Dan zaljubljenih.


# 1 Izaberite čistu vazu

Očistite svoju vazu temeljno da biste uklonili sve bakterije – brzo pranje sapunom i dobro ispiranje bi trebalo da uradi trik. Potrebna vam je pomoć u pronalaženju savršene vaze za vaše ruže za Dan zaljubljenih? Pogledajte naš brzi vodič.

# 2 Dodajte vodu i hranu za cveće

Zatim napunite vazu do dve trećine svežom vodom, dodajte hranu za cveće i lagano promešajte. Cveće je mnogo slično nama po tome što ne voli da pije prljavu vodu, pa se pobrinite da osvežavate vodu i hranu za cveće svakih nekoliko dana. Ako ste odabrali obojenu ili neprozirnu vazu, budite posebno oprezni i pazite na nivo vode.

# 3 Odmotajte svoje cvetove

Odmotajte svoje ruže iz pakovanja i zaštitnog omota u kojima su isporučene. Ako ste dobili ručno vezanu, ostavite kravatu cvećara na mestu oko stabljika. Ovo zadržava oblik dizajna i uštedeće vam potrebu da svoje veštine aranžiranja cveća stavite na test!

Ne zaboravite ako ste dobili MojaCvecara ruže za Dan zaljubljenih, sva naša ambalaža je ekološka. Obavezno ga odložite odgovorno. Poklon kutija se može reciklirati, a naš celofan i ambalaža za hranu za cveće mogu se kompostirati, što znači da se može odložiti sa vašim redovnim otpadom.

# 4 Odrežite svoje stabljike

Sledeći korak je da odsečete oko 2 cm od dna svake stabljike, koristeći par oštrih makaza ili škara (cveće mrzi tupa sečiva!). Režite pod uglom od 45 stepeni kako biste osigurali da vaše stabljike imaju najveću moguću površinu za piće.

#5 Vreme je za skidanje!

Stabljike koje je. Pažljivo uklonite sve lišće koje može stajati ispod vodene linije jer to može izazvati nakupljanje gadnih bakterija u vazi i brže izbledeti vaše cveće.

# 6 Uklonite zaštitne latice

Zatim uklonite sve ružne zaštitne latice sa svojih ruža. Ovo su čvršće, tamnije latice na spoljašnjoj strani vaših ruža. Naši cvećari ih namerno ostavljaju na vašim ružama za Dan zaljubljenih kako bi zaštitili delikatno unutrašnje cvetove na njihovom putu do vas (samo zamislite ih kao oklop majke prirode). Lako se uklanjaju blagim povlačenjem i otkriće savršene latice ispod.

#7 Pronađite savršen dom za svoje cveće

Gde odlučite da izložite svoje cveće može uticati na život u vazi (da, zaista!), Zato pažljivo birajte. Držite dalje od prozorskih pragova i drugih izvora propuha, kao i od radijatora koji zuju. Takođe izbegavajte da svoje cveće držite pored posude za voće jer neko voće oslobađa gasove zbog kojih cveće brzo bledi. Čudno ali istinito!