Kako napraviti cvetni konus

Ove nedelje, naša cvećara Harijet kanališe staro britansko letnje vreme. Ona nam pokazuje kako da napravimo ove super slatke cvetne kornete od sladoleda, koje prave divne poklone. Ili, zašto ne napravite nekoliko dodataka i koristite ih za ukrašavanje vaše kuće? Kao i uvek, možete koristiti bilo koje cveće koje želite. Harijet koristi Maiu, koja ima mnogo sladolednih boja!


Šta će vam trebati
1k buket
(Hariet koristi našu Maiu,
iseckan i lepo hidratizovan)
makaze
A4 kartica u boji (razne)
Papirna maramica
Lenjir
Olovka
Dvostrana traka (ili zanatski lepak)
Bušilica za rupe (ili heftalica)
Ribbon

1. Izrežite svoju karticu na veličinu

Prvo ćete morati da isečete A4 bitove kartice na kvadrate od 20 cm, koristeći lenjir za merenje. Zatim ih jednostavno prepolovite dijagonalno tako da imate dva trougla iste veličine od kojih možete napraviti čunjeve. Takođe možete napraviti veće čunjeve merenjem većeg kvadrata (a to znači više cveća!).

2. Omotajte svoje trouglove kartice u čunjeve

Kada dobijete svoj trougao, trebalo bi da imate dve jednake stranice i dugu stranu. Uzmite donju stranu i zarolajte je tako da odgovara drugom uglu. Sada dodajte malu količinu dvostrane trake da biste je pričvrstili (možete koristiti i lepak ili heftalicu).

3. Obložite svaki konus maramicom

Isecite i zgnječite komadiće maramice na otprilike 30 cm-25 cm, a zatim ih skupite i stavite u konus. Mislimo da izgleda lepo (i više kao sladoled) ako imate papirnati papir koji izlazi na vrh, ali možete da ga držite unutra. Do tebe je!

4. Sada je vreme za cveće!

Poželećete da isečete svoje stabljike prilično kratko tako da se uredno uklapaju u konus. Kada ih skratite, isecite ih pod uglom od 45 stepeni. To je zato što im daje veću površinu za piće kada se ponovo uklone iz konusa. Taman su prave veličine za stavljanje u tegle za džem – pogledajte naše savete o korišćenju vaza različitih oblika za više ideja.

5. Nastavite da sečete svoje stabljike, variranje dužine

Kada birate svoje stabljike, lepo je imati nekoliko različitih visina za igru. Možda biste želeli da neko od cveća ispadne iz sladoleda – kao da se topi! Baš kao što biste radili kada sređujete običan buket, izaberite istaknute stabljike, poput ruža ili karanfila, kao svoju žarišnu tačku, i rasporedite druge stabljike oko njih.

6. Rasporedite svoje cveće u šišarku, počevši od fokalnih stabljika

Počnite da prorezujete stabljike u konus, nežno ih pričvršćujući podlogom od maramice. Ako vam se čini da vam se maramica malo zaglavila, nemojte forsirati svoje cveće jer se stabljike mogu slomiti. Samo ih ubacite tamo gde vam se čini da odgovaraju. Odlična stvar u korišćenju konusa je to što prirodno pomaže u vođenju cveća tako da počinje od centra i raste oko njega.

7. Dodajte manje stabljike

Kako vaš konus postaje puniji, popunite sve praznine ili oko ivice manjim stabljikama. Budite kreativni! Zamislite ovo kao ljuspice i prskalice za svoj sladoled.

8. Dodajte ručku trake (opcionalno)

Ako ćete svoje poneti u posetu porodici i prijateljima, dodavanjem ručke konus će se lako nositi do njihovih vrata. Jednostavno probušite rupu na svakoj strani bušilicom i provucite tanku traku pre nego što je pričvrstite. Bez bušenja rupa? Umesto toga, pokušajte da ga zakopčate.

Najbolji savet:

Ako želite da vaše cveće traje tako malo duže, ne zaboravite da ih držite dalje od direktne sunčeve svetlosti, propuha i grejača. Voće takođe može da emituje gasove zbog kojih cveće bledi! Ako vaše cveće ima malo putovanja, stavite malo vlažnog papira u podnožje šišarke pomoći će vam da stabljike budu srećne!

Ako ih stavite u malu teglu za džem ili vazu, onda ponovo odrežite jedan centimetar sa krajeva, pod uglom od oko 45 stepeni.