Vaš kancelarijski prostor, bilo da je kod kuće ili negde drugde, treba da bude motivišuće, inspirativno i angažovano radno okruženje. Poslednja stvar koju želite je da se osećate pod stresom dok sednete da započnete dan jer dekor nije u redu. Morate zaista maksimalno iskoristiti svoj radni prostor. A koji je najlakši način da transformišete svoj prostor i dodate malo života? Biljke, naravno!


Dokazano je da kućne biljke povećavaju produktivnost, kao i vaše raspoloženje. Tako da bi bili savršen dodatak svakoj kancelariji. Napravili smo listu od 10 najboljih biljaka u kancelariji o kojima je lako brinuti.

1. Super sukulenti

Sukulenti su poznati za malo održavanja i odlični su za one koji vode zauzet život i ne žele muke oko brige o izbirljivim biljkama. Sunčano mesto na vašem stolu ili blizu prozora i zalivanje svakih 5-7 dana je sve što je ovim biljkama potrebno. To je ono što ove biljke čini tako popularnim. Želite da znate koji bi bili najbolji za vas? Otkrijte najbolje sukulentne biljke za početak!

2. Ružičasta orhideja

Ako želite da svom kancelarijskom prostoru dodate šarenilo, zašto ne probate ružičastu orhideju? Jednostavna, ali lepa, ova biljka smele boje će vašem stolu dodati dašak elegancije. I sigurni smo da će ponedeljak ujutru učiniti mnogo boljim. Iako mogu izgledati kao biljka kojoj treba mnogo pažnje, orhideje je zaista lako brinuti. Oni samo vole sunčano mesto i nedeljno zalivanje. Tretirajte ih kako treba i bićete nagrađeni mesecima i mesecima lepog cveća.

3. Biljka zmija

Biljke zmija su gotovo neuništive. Dakle, ako ste zaboravna osoba ili neko ko voli duge odmore, možete biti sigurni da će vaša biljka zmija biti u redu. Oni zapravo napreduju kada su ostavljeni sami. Da biste se brinuli o svojoj biljci zmije, sve što zaista treba da uradite je da je zalivate jednom u nekoliko nedelja ili čak jednom mesečno u zavisnosti od toga koliko je zemlja suva. Neverovatne su za pogled sa svojim izrazitim, šiljastim šarama listova. Jednostavno ne možete pogrešiti sa biljkom zmije.

4. Kineska fabrika novca

Ne možemo smisliti bolje mesto za postavljanje biljke sreće nego u vašem poslovnom prostoru. Bez obzira da li se nadate unapređenju ili povećanju plata, kineska fabrika novca može vam pomoći! Njegovi ravni, okrugli listovi čine veoma privlačnu biljku, tako da će sigurno biti početak razgovora. Kineske biljke novca se lako brinu jer su i one deo porodice sukulenata.

5. Mir ljiljan

Ako tražite biljku koja zaista može dati izjavu i oživjeti vaš kancelarijski prostor, mirni ljiljan je prava stvar. Sa svojim sjajnim listovima i delikatnim belim cvetovima, ove biljke je teško promašiti. Da biste se brinuli o ljiljanu mira, uverite se da je na sunčanom mestu i zalivajte ga svakih nekoliko dana kako bi mogao da izgleda najbolje u svakom trenutku. Ova biljka takođe prečišćava vazduh, što znači da može pomoći u uklanjanju zagađivača iz vazduha, čineći vašu kancelariju osvežavajućim mestom.

6. Šiljasta sansevieria

Slično biljci zmije, šiljasta sansevieria je jedna od vrhunskih sobnih biljaka. Super moderna i upečatljiva, ova biljka je trenutno u trendu. To je takođe veoma opuštena biljka koja će izgledati sjajno i osećati se srećno u praktično svakom okruženju. Ove biljke takođe imaju moć prečišćavanja vazduha, tako da je fantastičan svestrani uređaj.

7. Potho

Svi vole potos, sa njihovom prirodom koja oprašta i lepim, dugim, zelenim stabljikama. Poznato je da su biljke potosa lake za negu i preživeće godinama uz vrlo malo truda. Dobro se prilagođavaju raznim kancelarijskim uslovima, od slabog osvetljenja do jakog sunca, i odlično će izgledati na vašem stolu ili na polici.

8. Bambus

Za nešto malo neobičnije, bambus je divan izbor. Iako to možda nije biljka koja vam isprva pada na pamet, pošto je tradicionalno biljka na otvorenom, ona je definitivno ona koja može da uspeva u zatvorenom prostoru. I postaje sve popularnija kao kućna biljka. Neki čak veruju da vam može doneti sreću što je idealno za radno okruženje! Sve što mu je potrebno je sveža voda jednom nedeljno i, dok uživa na sunčanom mestu, nije neophodno da preživi.

9. Fikus

Drveće u zatvorenom prostoru je pravo uživanje, a fikus je jedan od naših omiljenih. Ova svestrana biljka izgleda neverovatno ili sama ili kao deo mešovitog prikaza zelenila. Postoji mnogo različitih vrsta fikusa koje možete izabrati, ali Ficus Benjamina, ili plačljiva smokva, jedna je od najomiljenijih – posebno za kancelarijski prostor. Divni su za brigu, mogu da narastu do 6 stopa i takođe imaju koristi od prečišćavanja vazduha – fikus ima mnogo toga da voli.

10. Crvena Aglaonema

Da biste vašem stolu dodali malo boje i interesovanja, crvena aglaonema će učiniti pravi trik. Ova šarena biljka ima ružičaste stabljike i zelene listove koji su prekriveni tamnocrvenom bojom, što je čini zaista upečatljivom biljkom. Vole dobro osvetljenu lokaciju, ali će uspevati iu uslovima slabog osvetljenja. Idealno ih je zalivati svakih 7-10 dana.

A ako ste novi u nezi biljaka, naš kompletan vodič za negu biljaka u zatvorenom prostoru će vam reći sve što treba da znate da bi vaše biljke bile srećne, zdrave i napredne.