Da li ste čuli za „nasumične činove ljubaznosti“, „ono što se dešava, dolazi okolo“ i „platite to unapred“?

Ove izreke verovatno nisu ništa novo za vas, koliko god da se radi o cveću. Došlo je do evolucije profesionalaca u cveću koji to plaćaju nasumičnim činovima ljubaznosti u svojim zajednicama kroz najlepšu stvar na svetu: cveće.

Cvećari sada koriste pametnu marketinšku taktiku kako bi koristili i svojim susedima i drugim članovima zajednice. Postoji toliko mnogo načina za izvršenje, platite unapred cvećem — u ovom članku navodimo nekoliko i podstičemo vas da platite unapred cvećem.

Izgubljeni buket

Ova marketinška taktika je eksplodirala na društvenim mrežama. Ne samo da je od koristi nalazniku, već i cvećari koja učestvuje.

Evo kako: napravite prelep buket umotanog cveća, tako da ga je lako transportovati. Uverite se da su vaše stabljike u cevima za hidrataciju dodajte prelepu traku.

Napravite zadivljujuću notu koju ćete staviti na spoljašnju stranu buketa. Budite kreativni sa glagolima, ali ispod je šablon. Možete da koristite Facebook, Instagram ili bilo koju veb lokaciju društvenih medija koju želite da povežete sa vama.

Ako ste me našli, molim vas uzmite me! Smešten sam ovde da te usrećim. Sve što treba da uradite je da obavestite mog tvorca da sam zdrav i zdrav: uslikajte me i podelite na našoj Fejsbuk stranici na https://vvv.facebook.com/iourfacebooklink/

(Dodajte naziv svoje prodavnice, adresu i broj telefona ispod poruke.)

Izaberite prometnu lokaciju u vašem kraju – klupu za autobusku stanicu, na stepenicama biblioteke, gde god mislite da će vas videti mnogi šetači. Zavalite se i gledajte, ovi buketi cveća se zgrabe za nekoliko minuta.

Oni takođe ozbiljno ulepšavaju dan pronalazaču, zamislite da naiđete na nešto tako lepo napravljeno samo za vas – mogućnosti pravila „plati unapred“ su neograničene.

Da li cvetaš?

Ova je toliko izdržljiva. I postoji toliko mnogo načina da se to uradi. Kupci mogu sponzorisati buket cveća koji će pokloniti nekome da im ulepša dan.

Evo kako: postavite vidljiv znak na šalter cvećare, izlog i veb lokaciju za e-trgovinu koji ponovo kaže da slobodno koristite sopstveni modul za govor i cene.

Potrošite 80,00 dolara na buket i mi ćemo pokloniti cveće da razveselimo nekoga kome je potrebna u vaše ime.

Poruka kartice bi mogla da glasi „Danas sam kupio cveće i želeo sam da ti pošaljem i osmeh – nadam se da će ti ovo ulepšati dan.“

Uverite se da poruka kartice sadrži naziv vaše prodavnice, adresu i broj telefona sa naslovom Give a Bloom.

Obavezno napravite malu belešku o osobi koja dobija besplatno cveće u programu Dajte cvet i zašto dobija ovo cveće. Primaoci ne moraju da budu u vrtićima ili bolnicama, oni mogu biti svako koga izaberete za koga smatrate da bi mu trebalo malo da se razveselite.

Lov na cveće/Usamljeni buket

Za razliku od izgubljenog i pronađenog buketa, lov na cveće je malo drugačiji. Ovog puta ćete ostaviti buket cveća na svojoj lokaciji, bilo iznutra ili spolja, i otežati ga pronalaženje. Objavljivanje mape cveća na vašim društvenim medijima kako bi vaši posetioci mogli da pronađu buket cveća i da se prijave na vašu stranicu na društvenim mrežama kada ih jednom pronađu. Nagrada za pronalazača je čuvanje buketa cveća.

Tragovi i mape mogu biti bilo šta na sledeći način:

Svi me vole. Lepa sam i mirišem slatko,
Pogledaj dole da me nađeš blizu ove ulice.

Uverite se da su ovo mesta bez sumnje i dodajte belešku ili oznaku da pročitate nešto poput:

“Našao si me!”
„Konačno sam našao dom kod tebe“
“Usamljeni buket”
“Molim vas odvezite me kući”

Gde postavljate ove? Pokušajte da ih sakrijete donekle kako ne bi bili nasumično zgranuti kao:

Gore na drvo
U žbunju
Strana zgrada
Ivičnjaci
Gde god se setite!

Zabavite se sa ovim, obavezno ostanite malo i snimite slike svog plana u akciji.