Planiranje cvećara

Za većinu cvećara, planiranje unapred je druga priroda. Sa 2021. ovde, sada je savršeno vreme da pogledate novogodišnje praznike i spora vremena.

Januar može biti spor mesec u industriji cveća, ali to ne znači da još uvek nema mnogo toga da se uradi. Fokusirajte se ovog meseca na marketing i organizaciju vaše prodavnice.

Započnite blog: Ovo je odličan način da povećate svoj SEO, s vremena na vreme napišete post kako biste povećali vidljivost pretraživača i nastavili da se emitujete tako što ćete deliti fotografije i ažuriranja na društvenim medijima.

Savet: Blogovi „Kako da“ su najtraženiji!

Pregledajte rasprodaju za Valentinovo 2020: Počnite da naručujete svoje cveće za Dan zaljubljenih — što ranije naručite, to ćete više uštedeti. Ne zaboravite da naručite i dodatke: pliš, čokolada, slatkiši, itd. su sve stavke visoke marže koje se pouzdano dobro prodaju.
Savet: Ako vam je ovo prvi Dan zaljubljenih, nemojte naručivati previše. Kalibracija veličine vaše porudžbine može biti nezgodna, ali kada ste u nedoumici, počnite sa malim. Uvek možete ponovo da se pokrenete.

Ukrasite prodavnicu i veb lokaciju za Dan zaljubljenih: Počevši od druge nedelje januara (nakon zvaničnog završetka božićne sezone), napravite spektakularnu izložbu za Valentinovo u svojoj prodavnici, a takođe se uverite da je vaš sajt za e-trgovinu spreman za ranu prodaju.

Prijavite se za sajtove za venčanja: Ako ste cvećar za venčanja, uverite se da imate profile na The Knot, Vedding Vire i Mi Vedding.

Februar je kratak mesec i može da bude spor rano, ali potražnja za Dan zaljubljenih će stvoriti eksploziju aktivnosti sredinom dve nedelje u mesecu. Važno je da sve bude spremno pre ove žurbe.

Upravljanje zaposlenima: Unajmite i obučite pomoć za odmor, a zatim pregledajte sve rasporede i odgovornosti zaposlenih do kraja prve nedelje februara.
Savet: Ovo je takođe dobro vreme za iznajmljivanje dodatnih kombija za dostavu ako je potrebno.

Promocije: Osmislite neke promocije prodaje koje možete ponuditi da biste privukli ranije porudžbine za Dan zaljubljenih. Možda možete podstaći kupce da odaberu datume isporuke pre 14. Podelite ove promocije na svojim društvenim medijima i na veb lokaciji svoje cvećare. Uverite se da ističu nekoliko dana pre Valentinova.

Vodite računa o sebi: Tokom ovog napornog meseca važno je da se odmorite i odvojite vreme za sebe. Ohrabrite svoje zaposlene da rade isto i nose udobnu odeću, udobne cipele i odvojite vreme za jelo! Organizovanje će ublažiti većinu pritiska za Dan zaljubljenih, ali je važno da budete dobro hranjeni i udobni.
Započnite praznični dnevnik: Možda zvuči otrcano ili neozbiljno, ali postoji toliko toga što čak i etablirana prodavnica može naučiti čuvajući neke pisane zapise. Imate svoje bruto prihode, ali šta je sa nezgodama ili smešnim incidentima koji nisu uključeni u podatke? Pomaže da ponovo pročitate beleške sa prošlih praznika da biste se osvežili.

Mart može biti jedan od najisplativijih meseci u industriji cveća. Smešten između praznika Dana zaljubljenih i Dana majki, mart daje cvećarama vreme da se opuste i pripreme za nove početke sa dolaskom proleća.

Pregled finansija: Pošto je prvi kvartal skoro završen, sada je pravo vreme da shvatite svoj profit i gubitak za januar i februar. Dodajte beleške o tome šta biste mogli da uradite drugačije sledeće godine, možda koristeći svoj dnevnik prodavnice.

Prolećno čišćenje: Kupci željno očekuju proleće, posebno ako se nalazite u oblasti sa hladnim, snežnim zimama. Osvežite dekor svoje cvećare i spremite se za proleće!

Martovsko prodajno ludilo: Kao cvećari, znamo da marš može biti pogođen ili promašen prodajom, pa započnite novu marketinšku kampanju da biste povećali prodaju.

Naručite svoje uskršnje cveće i biljke: Uskrs može pasti bilo gde između kraja marta i kraja aprila i može se značajno razlikovati od godine do godine. Počnite da naručite svoje uskršnje cveće i biljke, zapamtite da rano naručivanje znači uštedu za vas od vaših dobavljača i imaćete najbolji izbor.

April je, i Dan majki će biti ovde pre nego što to primetite! Koristite april za pripremu.

Naručite cveće i potrepštine za Dan majki: Obavezno naručite biljke, cveće i kontejnere za Majčin dan kod svog dobavljača. Najbolje vreme za naručivanje je početak aprila.

Izložite svoje biljke: Ako prodajete cvetne biljke, sada je pravo vreme da ih predstavite! Ovo stvara atmosferu dobrodošlice za kupce. Ako ste u mogućnosti da se pomerite napolju, ovo bi moglo pomoći u smanjenju privlačnosti.

Objavite na svojim društvenim medijima i veb lokaciji (ovo će poboljšati vaš SEO za pokretanje). Jedan sjajan marketinški savet je da ponudite poklon, možda korpu za poklone ili besplatno cveće na nekoliko meseci, i da klijenti daju svoje kontakt informacije kada obave kupovinu.

Upravljanje zaposlenima: Ponovo je vreme da se uverite da imate svu svoju sezonsku pomoć. Uverite se da svi sadašnji zaposleni razumeju svoj raspored i dužnosti.
Savet: Ako ste vi ili bilo ko od vaših zaposlenih novi u industriji cveća, zapamtite da je Majčin dan poslovni praznik broj 1. Kupci naručuju isporuke tokom cele nedelje, a ne jednog dana. Budite spremni uz pomoć, puno cveća i lepih kontejnera.

Maj je odličan mesec za industriju cveća! Između Majčinog dana i maturskih večeri, najbolje je da se dobro pripremite kako ne biste bili zatečeni.

Osvrnite se oko sebe: Iskreno pogledajte — da li vam vaša cvećara izgleda privlačno? Obavezno koristite kritičko oko i sagledajte sve, izgled, zvukove, pa čak i mirise. Kupce privlači prelepo okruženje u kome se osećaju opušteno i udobno.

Obuka zaposlenih: Prva nedelja maja je dobro vreme za razgovor o korisničkoj službi zaposlenih, unakrsnoj prodaji i povećanju prodaje proizvoda. Uverite se da su vaši zaposleni ljubazni i da kupcima ponudite nadogradnje i dodatke prilikom kupovine. Ovo je jednostavan način da skoro utrostručite svoj profit.

Ponudite promocije mature: Maturske večeri su način na koji ćete sigurno ostvariti prodaju. Izgradite odnose sa budućim dugogodišnjim pokroviteljima. Ponudite popust za preporuke.

Ispitajte svoje finansije: Nakon žurbe za Majčin dan, sada je pravo vreme da sednete i vidite da li ste ostvarili profit ili ne, obavezno izračunajte sve troškove i uključite bilo kakvo kvarenje ili otpad. Vodite beleške o tome šta biste uradili drugačije sledeće godine.

Jun je divan mesec. Početak leta nudi priliku da organizujete svoje poslovne potrebe u cveću. Jun je najpopularniji mesec za venčanja, a septembar i oktobar su iza. Cvećari su prijatno iznenađeni koliko jun može biti zauzet venčanjima i maturama.

Osvežite svoju veb lokaciju za cveće: Ažurirajte svoju cvećaru za neke letnje specijalitete, uverite se da su venčane galerije ažurne sa relevantnim sadržajem i ključnim rečima.

Ponudite promocije: Pokloni za nastavnike i popusti za maturu su odličan način za povećanje prometa. Obavezno ih promovišete na svojoj veb lokaciji za cveće i društvenim medijima.

Naručite maloprodajne proizvode: Ovo je odličan trenutak da naručite nove zalihe kako biste naveli kupce da hrle u vašu cvećaru. Ne postoji ništa što ne možete prodati, zato razmišljajte van okvira! Šta je popularno? Sveće, sredstva za negu kože, pliš, kućni dekor, šminka, čak i jedinstvene čestitke. Brendirajte svoju cvećaru!

Jul smatramo mesecom organizacije. Jul može biti sporiji, tako da je veoma važno da vaša prodavnica izgleda najbolje.

Napišite blog: Uz slobodno vreme koje vam pruža jul, posebno preporučujemo da napišete blog ili tri. Napišite uputstva ili pišite o bilo čemu što vas inspiriše. Razmislite o stvarima koje tražite, čitate i gledate i povežite ih sa cvećem.

Društveni mediji: Odvojite malo vremena da se usredsredite na preuređenje svojih zajednica društvenih medija. Dodajte sadržaj i slike i ne zaboravite hashtagove gde je to prikladno.

Uredite svoju cvećaru: vreme je za čišćenje, ribanje, pranje, organizovanje, etiketiranje itd. Osvežite svoj cvetni prostor!
Pregledajte svoje prodavnice cveća: jul je odličan mesec da pogledate proizvode u vašoj prodavnici cveća, na primer, često možete pronaći odlične ponude za praznične artikle. Odlično je vreme za zalihe.

Avgust može biti jedan od najsporijih meseci u industriji cveća. Ako je to vaš slučaj, pokušajte da primenite nove načine za oglašavanje u vašoj cvećari.

Bilten: e-pošta, puževa pošta ili oboje! Pošaljite bilten svojim klijentima nudeći posebne uštede.

Započnite radionicu ili cvetnu zabavu! Zaokupite se održavanjem radionice cveća, dečijih cvetnih rođendana i još mnogo toga. Ovo može dovesti do velike zarade i novih kupaca u vašoj cvećari.

Počnite da se pripremate za jesen! Pripremite svoju cvećaru za najpopularniju sezonu. Napravite prelepe displeje, naručite novi inventar i nastavite! Preporučujemo da ovo počnete u pretposlednjoj nedelji avgusta. Ne zaboravite svoj jesenji marketing!

Prodaja cveća u septembru ubrzano raste do sredine meseca. Kupci su se sada vratili svojim uobičajenim rutinama sa decom u školi i novim valom venčanja.

Naručite jesenje cveće i biljke: Nabavite zalihe sezonskog cveća i biljaka.

Obnovite svoju veb lokaciju za cveće: dodajte sezonski dodir svojoj veb lokaciji za cveće sa novim sadržajem i slikama. Specifične za industriju cveća za SEO prednost.

Pokrenite Advords kampanju: Ako vaš budžet dozvoljava, pokušajte da pokrenete Advords kampanju za više klikova u prodavnici e-trgovine. Obavezno postavite budžet i držite ga se jer ovo može biti skupo. advords.google.com

Nastavite sa svojim blogom: Sada kada ste profesionalac za blogovanje, šta kažete na pisanje sezonskog bloga ili bloga za jesenje venčanje? Ne možemo ovo dovoljno naglasiti, redovni postovi na blogu imaju snažan uticaj na rangiranje vašeg pretraživača.

Savet: Kanadski cvećari, septembar je dobro vreme da počnete da naručite cveće i zalihe za Dan zahvalnosti.

Oktobar nudi odlične rasprodaje. Sada je pravo vreme da započnete porudžbine za sve dodatne zalihe i dobijete ih sa popustom za buduću upotrebu.

Pripremite se za praznike: Praznici su odmah iza ugla! Kupujte okolo za najbolje ponude za sve svoje cveće i zalihe za praznike. Takođe, kupujte oko prazničnih proizvoda za prodaju u vašoj radnji.

Upravljanje zaposlenima: Pregledajte raspored zaposlenih i vidite da li će vam trebati dodatna pomoć za prazničnu sezonu.

Organizujte kuću otvorenih vrata: organizujte prazničnu kuću otvorenih vrata da biste pokazali svoje najnovije proizvode i cvetne dizajne.

Izložba cveća: Odvojite malo vremena da posetite izložbu cveća u vašem kraju i povedete svoje zaposlene. Ovo je dobar način da ostanete u toku sa novim trendovima i dobijete prve poglede na nove proizvode.

Savet: Oktobar je veoma popularan mesec venčanja jer se većina predloga za venčanje daje u decembru. Razmislite o oglašavanju posebnog paketa za venčanje na vašoj veb lokaciji.

Ovo je sezona rasprodaje cveća! Novembar će biti odličan mesec za vas, jer kupci postaju raspoloženi za davanje.

Market za praznike! Dodajte promocije na svoju veb lokaciju za cveće i društvene mreže!

Započnite ozelenjavanje: Ozelelite te centralne delove za Dan zahvalnosti unapred, dodajte konus ili sveće i stavite ih u hladnjak da biste na brz način dodali cveće tokom rasprodaje za Dan zahvalnosti.

Ukrasite radnju za praznike: Vreme je za božićno veselje. Napravite oku privlačne izložbe i pobrinite se da vaša cvećara bude svečana. Ako možete da napravite prelep božićni izlog ili izlog da biste privukli radoznale kupce.

Ponudite podsticaje: Ponudite ponude za Crni petak ili Subotu za mala preduzeća. „Kupite i dobijte one“ su odlične ponude, čak i ako je to samo nekoliko sati tog dana. Imati dobar posao sa skraćenim vremenom je dobar način da se stvori pompa i promet u vašoj cvećari.

Savet: Ne zaboravite da obnovite svoju veb lokaciju za e-trgovinu pre Božića i ažurirate svoje društvene medije!

Sa brojnim zimskim praznicima koji se približavaju u decembru, mnogi cvećari uživaju u ogromnom porastu prodaje u decembru, posebno za Božić. Ovo može da varira od mesta do mesta, ali decembar je generalno treći najbolji mesec za maloprodaju cveća posle maja i februara, što zaista nešto govori.

Upravljanje zaposlenima: Postavite očekivanja za svoje zaposlene — podsetite ih da razgovaraju o nadogradnji i dodacima za svaku porudžbinu kupca. Ne zaboravite da pregledate dane kada ćete biti zatvoreni i da napravite čvrst raspored, ne želite da vas uhvate bez posla. Takođe možete razmisliti o dovođenju dodatne sezonske pomoći oko praznika kako bi stvari funkcionisale nesmetano.

Božićno zelenilo: Mnogi kupci će vam doći u potrazi za božićnim zelenilom. Obavezno naručite ranije kako biste imali dovoljnu zalihu venaca, venaca itd.

Planirajte svoje popuste: Ponekad ponuda popusta prerano za Božić može postati zaboravna za kupce koji možda nisu spremni. Objavite božićne popuste tokom ovog meseca i uverite se da imate vreme ili datum isteka. Veliki popusti su pokloni za roditelje, nastavnike, kompaniju i osobu koja ima sve. Cveće i dalje ostaje savršen poklon.

Savet: Ne zaboravite da se plasirate na tržište preduzećima! praznične zabave i korporativno ukrašavanje mogu biti ogromni, pa im ponudite podsticaje da ih navedete da rezervišu kod vas za svoje potrebe cveća.