Verovatno ste čuli za svoj kamen rođenja, vaš astrološki znak i životinju koja predstavlja godinu vašeg rođenja u kineskom kalendaru. Ali da li ste čuli za svoj rođeni cvet?

Da li ste znali da svako ima rođeni cvet i da svaki ima svoje tajno značenje? Ako ne, nastavite da čitate! Ovaj blog će vam reći sve što treba da znate o svom rođenom cvetu (ili cveću!).
Rodno cveće po mesecima:


Januar – Karanfil i Snovdrop

Beli cvet sneške

Prvi mesec u godini je karanfil, a drugi keša. Značenje karanfila zavisi od boje. Ružičasta znači naklonost, crvena znači ljubav, bela znači čistu ljubav, prugasti karanfili znače ljubav koja se žali koja se ne deli/uzvraća, a žuta označava odbacivanje ili razočaranje. Ako želite da proslavite bilo koju januarsku bebu, držite se ružičaste, crvene ili bele. Snežna kapa je jedinstveni beli cvet koji predstavlja nadu i lepotu.

Februar – ljubičica i peršun

Cveće crvenog peršuna

Dva cveta za februar mogu vas iznenaditi. Jedna od njih nije ruža kao što ste očekivali kada Dan zaljubljenih pada u februaru! Radije, ljubičica i peršun su rođeno cveće za ovaj mesec. Ova dva ljubičasta cveta predstavljaju lojalnost i vernost. Ako niste oduševljeni ni jednim ni drugim kao cvetom rođenja, treći cvet koji se često pominje za ovaj mesec je iris.

Mart – Narcis i Jonkuil

Jonkuil Flovers

Ova dva cveta su članovi iste porodice i generalno izgledaju veoma slično. Žuti cvetovi su tako prolećni da ako živite negde gde je sneg, molićete se da stignu svakog proleća da bi označili kraj hladnog vremena. Njihovo značenje je „nejednaka ljubav“. Prikladni za proleće, povezani su sa ponovnim rođenjem.

 

April – Daisi i slatki grašak

Vhite Daisi Flover

Stiže vam još prolećnog cveća! Tratinčice i slatki grašak su zvanično cveće meseca aprila i ne mogu izgledati savršenije. Tratinčice znače nevinost, lojalnu ljubav i čistotu. Slatki grašak znači blaženo zadovoljstvo.

Maj – Đurđevak i glog

Cvet đurđevka

Sve bi trebalo da procveta do maja. Ako ste majska beba, vaše posebno cveće su đurđevak i glog. Ovo su neverovatno jedinstveni cvetovi koji zaista dodaju nešto posebno svakom aranžmanu. Đurđevak znači slatkoću, poniznost i „povratak sreći“. Glog znači nadu i vrhunsku sreću. Prilično sjajno cveće za mesec vašeg rođenja!

Jun – ruža i orlovi nokti

Pink Honeisuckle Flover

Pitali ste se gde je to bilo u februaru i sada se konačno pojavilo. Mesec jun ima omiljeni svetski cvet ruže kao svoj rođeni cvet. Baš kao i karanfili, različite boje ruže predstavljaju različite stvari. Ružičaste ruže znače savršenu sreću. Crvene ruže znače ljubav. Bela je znak čistoće. Žute ruže su znak ljubomore. Orlovi nokti predstavljaju večne veze ljubavi.

Jul – Larkspur i lokvanj

Purple Larkspur Flovers

Nežna larkspur je tako prelepo cveće koje treba da imate kao rođeni cvet ako ste rođeni u julu! Koriste se da pokažu vaše „snažne veze ljubavi“, koje mogu biti prilično moćne u zavisnosti od odabranog primaoca. Vodeni ljiljani znače čistoću i veličanstvenost.

Avgust – Gladiolus i Mak

Crveni cvet maka

Ovo je još jedan mesec koji je malo pomešan. Iako ste možda mislili da bi mak bio majski cvet, pošto veterane počastimo makom u maju, to je, u stvari, avgustovski cvet. Takođe ima različita značenja za svaku boju. Crveni mak je namenjen za zadovoljstvo, beli za utehu, a žuti za bogatstvo i uspeh. Gladiolus je imao različita značenja, što znači da ga možete koristiti na način koji vam najviše odgovara! Sećanje, smirenost, integritet i zaljubljenost su među njegovim tumačenim značenjima.

Septembar – Aster i Jutarnja slava

Cvetovi ljubičaste astere

Širite ljubav, septembarske bebe! Vaše rođeno cveće je moćno i vrti se oko svega što voli. Aster znači ljubav i pozitivnost za sve. Jutarnja slava znači ljubav i naklonost prema nekom vama bliskom.

Oktobar – Neven i Kosmos

Narandžasti cvet nevena

Oktobar dobija neke od najživljih cveća za mesec njihovog rođenja. Neven se tumači kao znak optimizma i prosperiteta. Kosmos ukazuje na to da primalac treba da oseti harmoniju i spokoj.

Novembar – hrizanteme

Cveće hrizanteme

Za razliku od svih ostalih meseci, novembar dobija samo jedan cvet. Da li je ovo dobra ili loša stvar? Ti odlučuješ! S jedne strane, možda ne možete da birate između dva cveta koji vam se najviše sviđa, ali s druge strane, hrizanteme zaista prihvatate kao svoje. Dolaze u raznim bojama, što znači da dobijate gomilu različitih značenja. Crvena znači (pogađate) ljubav. Bela je za čistu ljubav. Žuta znači omalovažavajuća ljubav – jadna žuta nikada ne može da uhvati pauzu!

Decembar – Narcis i Holi

Holli Flover

Konačno, cvet koji se uklapa u svoj mesec! Holi je morala da ode u decembru zbog praznika koje predstavlja. To znači kućnu sreću kada se pokloni jedno drugom. Poinsettia se takođe u velikoj meri povezuje sa ovim mesecom. Narcis je prelep beli i žuti cvet koji vašoj voljenoj govori da ih volite baš takve kakve jeste. Kakav savršen način da provedete praznike!