Stižu nam slave u oktobru, pa se postavlja pitanje Šta se poklanja domaćinima? Prema bontonu, domaćinu kuće se daruje flaša dobrog vina, dok se domaćici poklanja cveće. Kakvo cveće? Ne brinite se, tu smo mi da Vam pomognemo oko izbora. Hrizantema je cvet koji donosi radost i sreću i poželjno ga je imati u kući.

Anturium nosi poruku „želim ti sreću i dobro zdravlje”. Ciklama ruža, pored toga što prelepo izgleda, označava i iskreno prijateljstvo,te je jako lep slavski poklon.Ljubičice, kao cveće koje predstavlja odanost prijatelju, će obradovati svaku domaćicu. Savršeno cveće je orhideja jer označava izuzetno poštovanje te porodice.
Iris ili Peunika je cvet žene staroslovenskog boga groma, boginje neba Perunike. Jako lep cvet za jaku ženu koju cenite.
Suncokret se veoma retko poklanja ali kada se učini to, simbolizuje stalnu pažnju, okretanje ka onom kome se jako divimo i koga cenimo.
Kažu da je najveća sreća dobiti bambus na poklon. To je simbol sreće i uspeha, jer je najbrže rastuća biljka na Zemlji, a Feng Shui kaže da podiže energiju doma, kao i njegovih ukućana.

I ne zaboravite – Srećna Slava!